Okul-Sektör İşbirliği toplantısı yapıldı

Okul-Sektör İşbirliği toplantısı yapıldı

Ankara Okul-Sektör İş Birliğinde Mesleki Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTOYK) İl Çalışma Komisyonu toplantısı ATO'da yapıldı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu  Şube Müdürü Hüseyin Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya TOBB , ATO, ASO, ANKESOB, Ostim OSB, İŞKUR, İl Sağlık Müdürlüğü, ASO Teknik koleji, Mesleki ve Teknik öğretim okullarının müdürleri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü aşağıda yer alan  gündem maddelerini değerlendirdi.  Yaptığı sunumunda kısaca sektörün okuldan beklentileri ile okulların da sektörden beklentilerinin neler olduğunu anlattı. Toplantıda okul-sektör protokol talepleri alınarak piyasa iş gücü ihtiyacını gidermek, çırak ve kalfa sorununa çare bulmak gibi birçok konu ve kilit sorunu değerlendirdi.

Okul hamiliği ile mesleki eğitim ile iş dünyası arasındaki bağları kuvvetlendirmek, staj ve işletmelerde beceri eğitimi şartlarını iyileştirmek, okulların fiziki ortamları ile atölye ve laboratuvarlarını geliştirmek ve sektörün arzuladığı nitelikli işgücünü yetiştirmek hedefimizdir.
Mesleki ve teknik eğitim ile ilgili önemli düzenlemelerin yer aldığı 6764 sayılı kanun ile getirilen yeniliklerden bahsederek; çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alındı. Çıraklık eğitimi, işletmede beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilere ödenecek ücretin 3’te 2’sinin devlet desteği olarak verilecek. Mesleki eğitim öğrencilerinin 10. sınıftan itibaren sigortalanacak. Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulamasının kaldırılarak bunun yerine ek puan uygulamasının getirildiğini ve bütün mesleki eğitim mezunlarına teknisyenlik unvanı verildi.
hd-04149-5.jpg

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün 27/01/2017 tarih ve 1115472 sayılı yazı doğrultusunda AR-GE çalışmaları kapsamında AR-GE birimleri olan işletmelerin listesi gözden geçirildi ve bu işletmelerin uygun görülen kısımlarının okullarımızın araştırma yapabilmesine olanak sağlanması gerekliliğini belirtti.
 
Okul-Sektör İş Birliğinde Mesleki Eğitim Okul Yönetim Kurulu toplantının bitiminde ATO Başkanı Gürsel BARAN'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.