Okul servislerine uydu takibi

Okul servislerine uydu takibi

Geliştirilen bir yazılım sayesinde veliler çocuklarını servis içinde canlı olarak izleyebilecek. Aileler aracın mevkisinin yanısıra, anlık hızını bile görebilecek

 

Okulların açılacağı şu günlerde çocuklarını servisle okula gönderen velilerin güvenlik endişelerini göz önünde bulunduran bir firma, geliştirdiği yazılım sayesinde servis aracının mevkii, hız gibi verilerin yanı sıra velilerin çocuklarını servis içinde canlı olarak izlemelerine olanak sağlıyor. Sistemi Türkiye'de birçok servis firmasında uyguladıklarını belirten firma yetkilisi Bülent Kayıkçı, aileler için konunun çok önemli olduğunu ancak taşımacılığın nasıl gerçekleştiğini velilerin çok fazla bilmedikleri için bu şekilde bir çözüm ortaya koyduklarını ifade etti. 
 
TELEFONA UYUMLU 
Kayıkçı, velilerin kendilerine özel şifre ile akıllı telefonlar ve bilgisayarlar ile internet üzerinden sisteme girdiklerini belirterek, "Buradan araçların hangi süratle hareket ettiğini, zamanında çocuğunu alıp almadığını, zamanında okula götürüp götürmediğini, uygun güzergahın seçilip seçilmediğini, şoförün agresif sürüş yapıp yapmadığını bütün seyahat boyunca takip edebiliyorlar. Bu da veliye bir güven sağlıyor" şeklinde konuştu. 
 
BELEDİYEDEN EK TEDBİR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için bazı tedbirler aldı. Yapılan açıklamaya göre, 17 Eylül haftasında yol-kazı çalışmaları yapılmayacak. Toplu taşıma araçları 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Metrobüs ve otobüslerde ek sefer koyacak. Şehir Hatları vapur seferleri arttırılacak. Metro, hafif metro- füniküler azami sıklıkta sefer düzenleyecek.
 
İETT İNDİRİMLİ KARTLARI OKULDAN VERİLİYOR
Üniversitelerle ortak bir çalışma yürüten İETT, öğrencilerin indirimli seyahat kartlarını kayıt esnasında almalarını sağlayan yeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere indirimli seyahat kartları kayıt anında veriliyor. İstanbul'da bulunan 42 üniversiteden dördü devlet üniversitesi olmak üzere toplam 11 üniversite, kart basımı için İETT'ye başvuruda bulundu. 38 bin 109 kart başvurusu alan İETT kartları basarak üniversitelere teslim etti. 
 
Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.