Okullar polise zimmetlenecek

Okullar polise zimmetlenecek

TÜRKİYE’de gündemi meşgul eden başta bonzai olmak üzere uyuşturucuyla mücadele için 6 bakanlık ortak çalışma yürütecek.

Fevzi KIZILKOYUN

Her bakanlık bünyesinde kurulacak uzman ekiplerin takip edeceği çalışma kapsamında, 18 yaşından küçük uyuşturucu kullananlar zorunlu tedavi edilecek. Kişiler tedavinin ardından da belli süre takibi edilecek. Çocuğu uyuşturucu kullanan ailelerle de ortak çalışma yürütülecek.

HEPSİ EŞDEĞER

Yasal düzenlemeyle uyuşturucu kullananlara ceza gelecek. Bonzai ve esrar gibi uyuşturucu uygulananlara cezalar da kokain ve eroin cezalarıyla eşdeğer tutulacak. Okul polisi sayısı artırılacak ve okullar polise zimmetlenecek. Okul aile birlikleri ve yönetimi ve polisle çalışacak. Şüpheli durumlar çocuğun ailesine iletilecek. Okul çevrelerinde şüpheli kişilere polis kimlik kontrolü, GBT sorgulaması yapabilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜME VURGU

Uyuşturucuyla mücadele eylem planına dahil edilecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hazırladığı raporda, daha önce kentsel dönüşüm yapılan bölgelerde suç oranın düştüğü belirtildi. Gecekondu bölgelerinde bu durumun göz önüne alınacağı kaydedildi.

POLİSE BONZAİ EĞİTİMİ

Türkiye'de ilk kez 2011'de görülen Bonzai'nin farklı çeşitlerde piyasaya sürülmesi nedeniyle yakalanması ve ayırt edilmesi sağlanması için de çalışma başlatıldı. Bonzai konusunda eğitilecek narkotik polisi de mahallelerde ve okullarda, bilgilendirmeler yapıp, eğitici ve uyarıcı broşürler dağıtacak.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum