Okullar polislere zimmetlendi. Nasıl mı?

Okullar polislere zimmetlendi. Nasıl mı?

Okul kantini ve servislere 600 polis yerleştirildi

NEŞET DİŞKAYA /HABERTÜRK

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün 'Mercek' projesinde 600 polis okulların kantin ve servislerine 'eleman' olarak yerleştirildi. Kantinci, servis şoförü ve hostesi kılığındaki gizli görevli polisler, başta uyuşturucu olmak üzere yaşanan olumsuzlukları belirleyecek.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yeni eğitim yılında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için "Mercek" isimli projeyi hayata geçirdi. 600 polis memuru okullara, kantinci, servis şoförü, servis hostesi ve kantin elemanı olarak yerleştirildi. Kimlikleri deşifre edilmeyecek bu polisler, okullarda başta uyuşturucu olmak üzere gördükleri olumsuzlukları okul timlerine bildirecek. 207'si anaokulu, 314'ü ilkokul, 274'ü ortaokul, 215'i de lise olmak üzere toplam 1010 okulun 520 polise zimmetlendiği İzmir'de "Mercek" projesi Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla başlatıldı. Proje Çocuk, Asayiş, Narkotik ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nce yürütülüyor. Polis memurları özellikle güvenlik açısından sorunlu olduğu belirlenen okullara "sivil" olarak yerleştirildi.

Kadın polisler de "sorunlu servislere" servis hostesi olarak başladı. Emniyet yetkilileri, "Polisler hem servis şoförlerini hem de kantinleri izliyor, denetliyor" dedi. Okul çevresinde de öğrencileri rahatsız eden kişileri simitçi veya ayakkabı boyacısı kılığında izleyen polisler olduğu belirtildi.

EĞİTİMCİLER NE DİYOR

'Polis okul dışından takip etsin'

Prof. Dr. Hasan ŞIMŞEK (İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı): Okul güvenliği Türkiye'de yeni bir konu. Ancak polisin okulların içine girmesi doğru değil, sorunlar pedagojik ilkelerle çözülmeli, öğretmen, idare ve aile birlikte olmalı. Polis, şüphelileri okul dışında izlesin, okul içini izlemek idarecinin görevi.

'Okullar daha güvenli olur'

İsmail KONCUK (Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı): Polislerin sivil olarak okullarda bulunması öğrenciler ve öğretmenlerin güvenliği açısından çok olumlu bir proje. Okul önleri tehlikeli hale gelmeye başladı, uyuşturucu, bali kullanan gençler öğrenciler ve öğretmenler için risk oluşturuyor. Bu projeyi diğer il emniyet müdürlükleri de hayata geçirmeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum