Okullara 10 Bin Güvenlik Elemanı Alınacak - İmzalar Atıldı

Okullara 10 Bin Güvenlik Elemanı Alınacak - İmzalar Atıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü'nü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü'nü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü" imza törenine katıldı. İmza töreninde yaptığı konuşmada Bakan Sarıeroğlu, "Okullarımızda çocuklarımızın daha güvenli şartlarda eğitim ve öğretimlerine devam etmeleriyle alakalı olarak İçişleri, Milli Eğitim ve kendi Bakanlığımızın ortak olarak pilot şekilde başlatmış olduğu güvenlik elemanlarının toplam yararına çalışma programları kapsamında görevlendirilmeleriyle alakalı olarak bir işbirliği imzalamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çocuklarımızın güvenli şartlarda eğitimlerine devam etmesi, okullardaki evlatlarımızın iyi imkanlarda eğitim öğretim hayatlarına devam etmesi hepimizin en önemli sorumluluğu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı ile çok önemli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Sarıeroğlu, "Güvenlik görevlilerinin dışında birde okullarımızda hizmetli olarak da 47 bin 850 kişinin Cuma günü itibariyle görevlendirmelerini sağlamış bulunuyoruz. Toplamda şu anda MEB, Çalışma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığımızla birlikte yaklaşık 60 bin kişinin okullarımızda ailelerimiz için ailelerimizin gözünün arkada kalmaması için evlatlarının hem hijyenik şartlarda hem güvenli şartlarda eğitimleri konusunda içlerinin rahat etmesi, hem de çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişimlerine okullarda devam edebilmeleri için önemli bir adım diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAKLAŞIK 10 BİN TANE GÜVENLİK ELEMANI ALACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ise geleceğin teminatı olan çocukların daha sağlıklı güvenli ortamda eğitim almasının kaliteli eğitim için olmazsa olmaz unsurlardan birisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Daha önce İçişleri Bakanlığımız bütün illerimizde riskli olarak belirlemiş oldukları okulların kameralarla güvenlik alanı içerisine alınması konusunda mutabakata varmıştık. Bu konuda çalışmalar başlamıştı. Şimdi bu kamerayla sağlanan güvenliğe ilave olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın da katkısıyla ve kararıyla yaklaşık 10 bin tane güvenlik elemanı alacağız. Valiliklerce belirlenen riskli okullarda bunları istihdam edeceğiz. Gerekçesi nedir? Evlatlarımızı daha güvenli bir ortamda okullara gelişte veya çıkışta herhangi bir zararlı unsurlarla karşılaşmaması muhatap olmaması için bir ortak çalışma gerçekleştirdik. Sadece güvenlik değil bu arada 50 bine yakında temizlik elemanı sağlandı toplum yararına çalışma kapsamında. Evlatlarımız inşallah geçmişe kıyasla çok kaliteli eğitim aldı. Ancak kalitede sınır yoktur. Daha kaliteli, güvenli, sağlıklı, bakımlı okulları evlatlarımıza sağlamak istiyoruz. Bunun içinde şartları oluşturmamız lazım."

"İnsanımızın evinden işine, okuluna giderken, okulundan evine gelirken kendini güvende hissetme meseleleri de bizim asli işlerimizdendir"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.