Okullarda sürekli ve sabit bekleyen polis olmayacak

Okullarda sürekli ve sabit bekleyen polis olmayacak

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kabine değişikliği ile görevden alındığı son gün, okullarda alınması gereken güvenlik önlemleri konusunda 81 il valiliğine genelge gönderdi

 

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yarıyıl tatilinin başlamasından bir gün önce, görevine son verildiği gün, okul güvenliği için genelge yayınladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede, şu konulara dikkat çekildi:

FACEBOOK VE TWİTTER: İnternet kullanımı, internette karşılaşılabilecek olası tehlikeler, sosyal paylaşım siteleri ve kullanımında dikkat edilecek hususlar, kişisel verilerin internette gizliliğinin korunması ve zararlı oyunlar hakkında öğrenciler bilgilendirilecek.

TEBDİLİ KIYAFET: Okul çevresinde ve yakınında bulunan alkol-tütün satan işyerleri ve dükkânlar gerektiğinde sivil personel görevlendirilerek denetim ve kontrol altında tutulsun. Okul servis araçları ile toplu taşıma yapan araçlarda sigara tüketimine dönük denetimlere ağırlık verilsin. Okul servislerinin plaka, şoförler, muavin ve hosteslerinin bilgileriyle telefon numaraları polise bildirilecek.

POLİS OLMAYACAK: Okullarda sürekli ve sabit bekleyen polis olmayacak. Okul yönetimleri herhangi bir olay olduğunda irtibat görevlisi polislerle temas kuracak. Okulların güvenliğini özel güvenlikçiler sağlayacak.

GÜVENLİK KAMERASI: Okul çevresinde ve açık alanlarında kameralı izleme sistemleri kurulacak. MOBESE kameralarının izleme noktaları okul güvenliğinin sağlanmasına odaklanacak. Okulların yakınında ve çevresinde öğrencilere uyuşturucu, uyarıcı ve uçucu maddeler satmak isteyen kişiler sıkı takibe alınsın.

Referans Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.