Okulları dönüşen öğretmenlerin dikkatine

Okulları dönüşen öğretmenlerin dikkatine

Milli Eğitim Bakanlığı, 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısında hangi işlemlerin yapılması gerektiğini İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısı ile Okul dönüşümlerinde kademeli geçişten vazgeçilmiş öğretmen ve öğrenci aktarımlarının yapılması emredilmiş olmasına rağmen hala öğretmen ve öğrenci aktarımlarını yapmayan iller bulunmaktadır.

 

Fakat hala Milli Eğitim Bakanlığının 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısının 2. maddesindeki; “2-İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenler dönüştürme sonucunda oluşturulan ve ilişkilendirildikleri ilkokula ya da ortaokula alanları dikkate alınarak öncelikle atanacaklardır. Sınıf öğretmenlerinin önceki sınıflarını okutmaya devam etmeleri sağlanacaktır. Ara sınıflarda sınıf birleştirilmesi yoluyla öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmesine meydan verilmeyecektir." açıklamalarına göre;

1 - İlkokula dönüştürülen İlköğretim okullarındaki, Ortaokul öğrencilerinin (5, 6, 7, 8. sınıf) yerleşim bölgelerindeki (hinterlant) Ortaokullara aktarılması,

Bu okullardaki branş öğretmenlerinin de aynı okullara aktarılması,(Burada İlkokulda olması gereken Branş Öğretmenleri İlkokulda ihtiyaca göre hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınarak İlkokulda kalmalı ve norm kadro ile ilişkilendirilmesi gerekmektedir. İhtiyaç dışında olanlar öğrencilerin aktarıldığı Ortaokullara aktarılmalıdır.)

2- Ortaokula dönüştürülen İlköğretim okullarındaki, İlkokul öğrencilerinin (1, 2, 3, 4. sınıf)yerleşim bölgelerindeki (hinterlant) İlkokullara aktarılması, Bu okullarda ana sınıfları var ise bu sınıflarında aktarılması,

Bu okullardaki Sınıf Öğretmenleri de aynı okullara aktarılması ve norm kadro ile ilişkilendirilmesi gerekmekte idi.

Örneğin Osmaniye ilinde hala öğretmen ve öğrenci aktarımları yapılmamıştır.

 

Öğretmen aktarımlarının yapılmaması sonucunda ne olabilir?

 

6287 Sayılı Kanun gereği dönüştürülen okullardaki Öğretmenlerin atamaları yapılmaz ise Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe ve özür gruplarına bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerinde kadrolar boş gözükeceğinden aktarımı yapılmayan öğretmenler norm kadro fazlası olma durumu ile karşı karşıya kalacaklardır.

Dönüştürülen okulların öğretmen yer değiştirmesi ile ilgili örnek yargı kararı. Yargı; davacı öğretmenin atamasının öğrencisinin taşındığı okula yapılmasına karar vermiştir.

 

Okul dönüşümleri sonucunda aktarımı yapılmayan öğretmenlerin aşağıda yer verdiğimiz dilekçe ile idareye başvuruda bulunmaları ve verilen cevaba göre 60 gün içinde idari dava açmaları gerekmektedir.

Öğrenci aktarımı yapılan fakat öğretmen aktarımı yapılmayan öğretmenlerin vereceği dilekçe örneği için tıklayınız.

Bakanlığın emrine rağmen kademeli geçiş öngörülen (Osmaniye) Öğrenci ve öğretmen aktarımı yapılmayan öğretmenlerin vereceği dilekçe örneği için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

www.Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.