Okulların Öğretmen Normları Belirleniyor!

Okulların Öğretmen Normları Belirleniyor!

2014 -2015 Eğitim Öğretim yılında norm fazlası durumunda bulunan öğretmenleri tespit ederek öğretmen ihtiyacı olan okullarda görevlendirilmesini sağlayacak

2014 Yaz döneminde Norm Kadro yönetmeliğiyle normlarda yapılan değişiklikler, 1.il içi yer değiştirmeleri, 1. İl dışı yer değiştirmeleri, 2. İl içi yer değiştirmeleri, Okul Müdürlüğü görevlendirmeleri, Özür grubu yer değiştirmeleri ve 2. İl dışı yer değiştirmeleriyle birlikte tüm okulların güncel norm durumları ve öğretmen ihtiyaçları belirlenmiş oldu. Öğretmen ihtiyacı ve fazlalığı olan okullar , bilgileri Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmeye başladı.


Milli Eğitim Müdürlükleri Hangi İşlemleri Yapacak?

2014 -2015 Eğitim Öğretim yılında norm fazlası durumunda bulunan öğretmenleri tespit ederek öğretmen ihtiyacı olan okullarda görevlendirilmesini sağlayacak ve öğretmen ihtiyacı olan okulların bu ihtiyaçlarının norm fazlası öğretmenlerle veya ders tamamlama yoluyla, bunun mümkün olmaması durumunda da ücretli öğretmenler yoluyla karşılanmasını sağlayacaklardır:

1)Norm fazlası durumda olan öğretmenlerin tespiti

2) Kadrosunun bulunduğu okulda yeterli dersi bulunmadığı için başka okullarda ders tamamlama talebinde bulunan öğretmenlerin belirlenmesi (maaş karşılığı doldurmayan öğretmenler)

3) Öğretmen ihtiyacı olan okulların tespiti

Yorum: İlk 3 maddeye göre mevcut kadrolu öğretmenlerle diğer okullardaki öğretmen açıkları kapatılmaya çalışılacaktır. Norm fazlası öğretmenler, başka okulda görevlendirilecektir. Ancak bazı illerde bu işlemleri yapmak için 40 bin atama kontenjanlarını beklemek gerekecek.

4) 40 bin öğretmen atamasında il ve ilçedeki okullara verilen öğretmen kadrolarının belirlenmesi

Yorum: 40 bin öğretmen atamasının il-ilçe-okul bazında kontenjan dağılımları büyük önem taşımaktadır. Çünkü yeni atanacak öğretmenler , okulun öğretmen açığını doğrudan değiştirecektir. Bu dağılım belli olduktan sonra okulların toplam öğretmen ihtiyaçları netleşmiş olacaktır.

5) Ücretli öğretmen görevlendirmelerinin yapılması

Yorum: En son aşama ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesidir. İlk 4 maddeye göre iş ve işlemler yapıldıktan sonra okullara ücretli öğretmen verilecektir. Bu görevlendirmeler 40 bin atama kontenjanları açıklandıktan sonra yapılacaktır. Dönem boyunca ihtiyaca göre ücretli öğretmen görevlendirmesi devam edecektir.

Okul Müdürlüğü Görevlendirmelerinin Normlara Etkisi

Mevcut okul müdürlerinin kendi okullarında tekrar okul müdürlüğüne devam etmesi veya başka okullarda okul müdürü yapılması normları çok fazla etkilemez. Müdürlükten öğretmenliğe geçenler normları etkiler. 75 puanın altında kalanların öğretmenliğe geçirilmeleri normları şimdi de etkiler, daha sonra da etkiler.

İlk defa okul müdürlüğü yapacak öğretmenlerin veya müdür yardımcılığı yaparken okul müdürü olacak öğretmenlerin belirlenmesi, okulların normlarında değişiklik yaratacaktır. Müdürlük görevlendirmelerinin ardından Müdür Yardımcılıklarının da belli olmasıyla son norm durumu ortaya çıkacaktır. Bu sefer de bazı okullarda tekrar ücretli öğretmene ihtiyaç duyulurken bazı okullarda ücretli öğretmen ihtiyaç kalmayacaktır. Tekrardan müdür yardımcısı seçilemeyenler ise norm fazlası durumuna düşebilecektir. Milli Eğitim Müdürlükleri yıl sonuna kadar ihtiyaç ve fazlalıklara göre bir okul için birden fazla işlem yapmış olacaktır.

Şubat’ta Yine Değişecek!

2015 Şubat ayında okulların öğretmen ihtiyaçlarında değişiklikler olacaktır. Şubat dönemi özür grubu tayinleri ve olası ilk atama (2014’te yapılmıştı) okulların öğretmen ihtiyaç sayılarını etkileyecektir. Bu değişimle birlikte ücretli öğretmen görevlendirmesi veya iptali yine yaşanacaktır.

ÖZETLE; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde müdürlük, müdür yardımcılığı, öğretmen görevlendirme işlemleri yıl sonuna kadar sürecek. Okul müdürleri ile Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu süreci iyi ve başarılı götürmeleri için yazışmalarda herhangi bir yanlış ve eksik bilgi verilmemesi gerekmektedir. Eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala ortaya çıkacak aksaklıklardan herkes etkilenecektir.

gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum