Okulu Basarak Eğitimcilere Saldıran Polisleri Kınıyoruz

Okulu Basarak Eğitimcilere Saldıran Polisleri Kınıyoruz

Okulu Basarak Eğitimcilere Saldıran Polisleri Kınıyoruz

Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, Türkiye’nin polis devleti imajından yavaş yavaş kurtulduğuna inanılan bir dönemde, kendini bilmez birkaç polisin Tatvan İmam Hatip Lisesi’ni basarak toplantı halindeki okul yöneticilerine ve öğretmenlerine saldırmasını, hakaret etmesini ve tehditler savurmasını sert bir dille eleştirerek, failleri kınadı.

Görev gereği uyarılan bayan öğretmenin polis eşi ve arkadaşlarının yasaları hiçe sayarak bir eğitim kurumuna yaptıkları saldırıyı, tüm eğitim çalışanlarına ve Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı işlenmiş bir suç olarak gördüklerini kaydeden Taşcan, “Bir öğretmenin emniyet teşkilatının işleyişine müdahalesi ne kadar kabul edilemez bir durum ise, emniyet teşkilatının yüz karası bu polislerinin yaptıkları da o denli kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Yetkililerin konuyla ilgili gereken duyarlılığı göstereceğine ve açılacak soruşturmanın tarafsız bir şekilde yapılacağına inandıklarını ifade eden Taşcan, “Cumhuriyet başsavcılığının ve Tatvan cumhuriyet savcılarının etki altında kalmadan gereken yargılamayı yapacağına inanıyoruz. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in icraatlarına bakıp öğretmenleri sahipsiz zannedenler, karşılarında Eğitimciler Birliği Sendikası’nı bulacaklardır. Eğitim seviyesinin her geçen gün yükseldiği ilimizde bu tür davranışlar kabul edilemez. Yetkililerin alacakları önlemler ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin alacakları cezalarla birlikte bu tür olayların bir daha tekerrür etmeyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.