Önder Kahveci: Önce Vatan Diyerek Sendikacılık Yapmaya Devam Edeceğiz

Önder Kahveci: Önce Vatan Diyerek Sendikacılık Yapmaya Devam Edeceğiz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bengü Türk TV’de her Salı Türkiye ve çalışma hayatı gündeminin değerlendirildiği Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bengü Türk TV’de her Salı Türkiye ve çalışma hayatı gündeminin değerlendirildiği Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu.

İzleyicilerinde soru ve görüşleriyle renk kattığı programda Genel Başkanımız Önder Kahveci, ülke gündemi ve çalışma hayatına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KAHVECİ: ÖNCE VATAN DİYEREK SENDİKACILIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel Başkan Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Kurulunu değerlendirerek başladığı  konuşmasında, “Genel Kurulumuzun milletimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Kahveci, “26 yıldır Türkiye Kamu-Sen’in verdiği çaba ve gayretler ortadadır. Kamu çalışanlarına kazandırdıklarımız, ortaya koyduğumuz kararlı duruş her türlü kesimin takdirini kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte de yolumuzdan sapmadan, kuruluş ilkelerimize bağlı kalarak ve önce vatan diyerek sendikacılık yapmaya, doğru bildiklerimizi her platformda söyleyemeye devam edeceğiz. Bizim sendikacılık anlayışımız nev-i şahsına münhasır bir anlayıştır. Türkiye Kamu-Sen’e omuz vermek, milletin geleceğine omuz vermek demektir” dedi.

KAHVECİ: FARKLI İSTİHDAM MODELLERİNE ARTIK SON VERİLMELİ

4-C, taşeron, sözleşmeli, vekil gibi istihdam modellerinin tümünü reddettiklerini belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Farklı istihdam modelleri çalışma barışışını zedelemektedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir istihdam modeli olsun diyoruz, bunun adı da 4-A’dır. 4-C’liler 4-B’ye alındı diye mutlu olduk ancak 4-B içine giydirilmiş 4-C sistemiyle karşılaştık. Bu olmamalı. Taşeron sisteme bakarsanız bunun insani bir sistem olmadığını görürsünüz. Bu tamamen emek sömürüsüdür. Sözleşmeli sistemden artık vazgeçilmelidir. Biz yıllardır mahrumiyet bölgelerine yönelik özendirici bir yol izlenmesi noktasında görüş belirttik. Ücretlerde artış ya da farklı sosyal tesisler vs. yapılarak daha ilgi çekici yerler haline getirilebilir bu bölgeler. Hükümete buradan çağrı yapıyorum, 24 Haziran seçimlerine kadar kamuda çalışan tüm sözleşmelileri kadroya alınmalıdır” dedi.

KAHVECİ: SEÇİM ÖNCESİ YARDIMCI HİZMETLER SINIFINDAKİ ARKADAŞLARIN SORUNU ÇÖZÜLMELİ

“Yardımcı hizmetler sınıfı konusunda bizim çok çalışmamız oldu. Bu sınıfta olan arkadaşlara memur kadrosu verilmesi lazım” diyen Genel Başkanımız Önder Kahveci,  “Yapmış oldukları işleri taşeron çalışanlar yapıyordu, Bu arkadaşlarımız arasında Lise,  ön lisans ya da lisans tamamlamış insanlar var. İşte elimizde hazır insan gücü var. Biz bu arkadaşlarımızın beklentilerinin sonuca ulaşması için 11 bini aşkın imza topladık ve Başbakan Binali Yıldırım beye gönderdik. Seçimlerden önce bu sese de kulak verilsin istiyoruz” dedi.

KAHVECİ:  1 MAYIS’TA ANITKABİR’DE, 1919 RUHUNU YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Anıtkabir’deyiz” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Bu sene Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs’ta çok anlamlı bir şey yapacağız ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret edeceğiz. Birlik ve beraberlik noktasında çalışma hayatının sorunlarını oradan dile getireceğiz. Buradan tüm üyelerimizi ve halkımızı davet ediyorum. Biz 1 Mayıs’ı tomalarla, coplarla değil adına yakışır bir şekilde kutlayacağız. Türk bayrakları ile Anıtkabir’de olacağız. Anıtkabir de 1919 ruhunu yeniden canlandıracağız” dedi. 

KAHVECİ: MÜLAKAT SİSTEMİ ARTIK BİTMELİ

“Mülakat artık sonlandırılsın” diyen Genel Başkan Kahveci, “Mülakat sizi doğru sonuca ulaştıracak sistem değildir. Bu sistem, işe alım ve görevde yükselmelerde uygulanıyor. KPSS ile eleman alıyorsunuz devamında mülakata tabi tutuyorsunuz.  3-5 kişilik heyetle değerlendirme sizi doğru sonuca ulaştırmaz. Kaldıralım mülakatı, yazılı sınavda aldığı puan ve güvenlik soruşturması ile ilk göreve almalar tamamlansın. Görevde yükselmede ise eşit şekilde bir yarış olsun, hakkıyla insanlar görevde yükselebilsin. Mülakat olunca iş torpil aramaya dönüyor ve bu hem insanlarımızı hem de sistemi yoruyor.

KAHVECİ: FİİLİ HİZMET MESELESİ BİR KHK İLE ÇÖZÜLEBİLİR

“Fiili hizmet meselesi uzun yıllardır gündemde olan bir konu. Bu konuda  taahhütler vardı ama bugüne kadar mesafe kat edilemedi” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Endişem o ki, seçim kararından sonra fiili hizmet meselesi yine havada kaldı gibi görünüyor. Aslında bu mesele bir KHK ile çözülebilir elbette. En azından beklentiler KHK ile karşılansın. Umutsuz sözlerden artık yorulduk. Çıktı çıkacakla günler geçmesin. Bu iş artık gerçekleşmeli ve hayata geçmelidir. Ayrıca tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır bu mesele. Aynı katta ve serviste çalışan tüm insanları kapsamalı yoksa hakkaniyetli bir durum olmaz” dedi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz, mücadele azmi ve kararlılığımız var, yolumuzu ve hedefimizi biliyoruz. Mutlu çalışan mutlu Türkiye” diyerek sözlerini noktaladı.

Genel Başkanın Açıklamaları İçin Tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.