Online araç hasar kaydı sorgulama

Online araç hasar kaydı sorgulama

E-Devlet şifresiyle giriş yapabileceğiniz online araç ve plaka sorgulama işlemleri sayesinde aracına ait hasar ve sigorta poliçe bilgilerine kolay ve pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Araç plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Sigorta

E-Devlet şifresiyle giriş yapabileceğiniz online araç ve plaka sorgulama işlemleri sayesinde aracına ait hasar ve sigorta poliçe bilgilerine kolay ve pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dijital platformda sunduğu online araç sorgulama işlemleri sayesinde aracınıza ait bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz.

Araçlara ilişkin olarak güncel ve resmi bilgileri alabilmek internet sayesinde artık çok kolay. Aracınıza ait bilgileri alabilmek için zamanınızdan çalan uzun kuyruklara girmenize gerek kalmadı.

İnternet sayesinde aracınıza ait bilgilere ulaşabileceğiniz gibi yeni araç alım işlemlerinizde de gelişen internet ortamından yararlanan emniyet genel müdürlüğü'nün, dijital platform üzerinde sunduğu online araç sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlayabilir, sistem ana sayfasındaki sisteme giriş ekranından 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Vatandaşın e-Devlet giriş işlemlerinde kullanabildikleri yüksek güvenlik giriş yöntemleri ise 'e-Devlet şifresi', 'mobil imza', 'elektronik imza' ve 'T.C. kimlik kartı' olarak sıralanıyor.

Bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz, e-hizmetler kategorisinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün online araç sorgulama ekranından sadece araç plaka bilgisini girerek, araca ilişkin güncel bilgileri alabildiğiniz sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

ARAÇ HASAR SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Günümüzde internet üzerinde sigorta Gözetim ve Bilgi Merkezi (SGBM) resmi web sayfasından 3 farklı yöntem ile yapabileceğiniz bu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte aracın tüm geçmiş ve güncel araç hasar kayıt tutanaklarının en ayrıntılı şekilde görüntülenebilmesi mümkündür.

Tramer sorgulama işlemlerinde kullanılan bu 3 yöntem ise plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası olarak sıralanıyor. Dijital platform üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini de yaparak son derece pratik bir şekilde aracın hasar durumunu da öğrenebiliyorsunuz.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI

Araç sahipleri tarafından sigorta firmaları aracılığı ile yaptırılan sigortaların anlaşma metinleri poliçe olarak geçmektedir. Sigorta poliçelerinin yaşanan her konuda iki taraf arasındaki anlaşmanın sağlanması konusunda önemli bir işlevi vardır.

Bu bakımdan kişiler sigorta poliçelerini sorgulayarak geçerliliklerini, ne zaman bittiğini öğrenebilmektedir.

SİGORTA POLİÇE NEDİR?

Sigorta poliçesi, hangi sigorta firmasından olursa olsun internet üzerinden öğrenilebilmektedir. Bunun için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından internet üzerinden hizmet verilmektedir.

Online ve ücretsiz olarak sunulan bu imkan sayesinde araç plakası ile aracın sigortası hakkında bilgi almak mümkündür. Bunun için vatandaşların sadece siteye giriş yapması ve ilgili sayfadaki sorgulama bilgilerini girmesi yeterli olacaktır.

SİGORTA POLİÇE SORGULAMA

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sitesindeki Trafik Poliçe Sorgula bölümün giriş yaptıktan sonra ilgili alanlarda araç plakanızı ve T.C. kimlik numaranızı girmeniz yeterli olacaktır.

Ardından sorgulama butonuna basarak ilgili plakaya ait sigorta bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Sistem tarafından herhangi bir hata mesajı aldığınızda, girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeniz gerekir. Sorgulamak istediğiniz araç kimin üzerine ise o kişinin T.C. kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

T.C. kimlik numarası yerine vergi numarası ya da sigorta poliçesinin üzerinde yazan, sigorta firması, acente numarası, poliçe numarası gibi detaylı bilgileri girerek de sorgulama yapabilirsiniz. Dilerseniz aracınızın kaskosu için de site üzerinden aynı şekilde sorgulama yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.