Org.Yaşar Güler nasıl rehin alındığını anlattı

Org.Yaşar Güler nasıl rehin alındığını anlattı

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler 15 Temmuz'da yaşadıklarını savcıya anlattı

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2 numaralı ismi Yaşar Güler'in savcılıktaki ifadesinde darbe girişimi gecesinde kendi emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında nasıl derdest edildiğini ve Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile ilgili şüphelerini anlattı.

EMİR SUBAYIM OMZUMA DOKUNDU

Yaşar Güler; "Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile "yere yat, yere yat" sesleri yükseldi. Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzü koyun yere yatırdılar. İçlerinden bir tanesi kafama ayağı ile bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. O vaziyette dururken sivil kıyafetli biri sırıtarak omuzuma vurdu. "Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat" gibi alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm."

Güler, darbecilerin arasında geçen konuşmalardan odadaki 10 kişinin başındaki ismin kendi emir subayı olduğunu anladığını ifade etti. Kafasına yüzünü kapatacak şekilde bere geçirilen Güler, sürüklenerek önce koridora ordan da 3 kat aşağıya indirilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na götürülmek istendi ancak diğer askerlerin direnişleriyle karşılaştılar.

Güler ifadesinde yaşadıklarının devamını şu sözlerle anlatıyor;

"Kapıyı açtırmayınca Mehmet Akkurt araçtan indi. Oradaki birilerine kapıyı aç yoksa ateş edeceğim diye bağırdı ve ardından ateş ettiğini bve karşı taraftan da mukabil ateşle karşılık verildiğini anladım. Benim bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu. O anda solumda bulunan şahsa şiddetli bir şekilde vurdum bunun üzerine beni araçtan çıkarıp dizlerimin üzerinde sürükleyerek başka bir araca götürdüler."

Güler ardından Akıncı Üssü'ne götrürüldüğünü ve orada elleri ve ayaları bağlı saatlerce tutulduğunu ifade etti. 

AKIN ÖZTÜRK'ÜN SESİNİ DUYDUM

Güler Akıncı Üssün'de yaşadıklarını da anlatarak "Yaşar Güler'i ben kurtardım" diyen Akın Öztürk ile ilgili şüpheleri olduğunu da ifade etti.

"Birden kapı açıldığını duydum ve Orgeneral Akın Öztürk'ün sesini duydum. "Yav Yaşar sen burada ne geziyordun, senin burada olduğundan hiç haberim yok" dedi. Kurtarıldıktan sonra bütün bunlar başımdan geçerken yan odada da Genelkurmay Başkanı'nın tutulduğunu öğrendim. Dolayısıyla şu andaki değerlendirmeme göre benim yakalanıp getirilmemden bu saate kadar haberinin olmamasının mümkün olmadığını söylemeliyim. İçeri girerek bizzat gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı ve maket bıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kendisi kesti. Kendi astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay, su ve çerez getirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.