Ortak Sınav Öğrenci Kontrol Ekranı Hazırlandı

Ortak Sınav Öğrenci Kontrol Ekranı Hazırlandı

Ortak Sınav Öğrenci Kontrol Ekranı Hazırlandı

2. dönem merkezi ortak sınavlar 28-29 Nisan'da, mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs'ta yapılacak. Genelgeye göre, 8. sınıf öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki fotoğrafları güncellenecek. 
8. sınıf öğrencileriyle ilgili e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde "Ortak Sınav Öğrenci Kontrol Ekranı" hazırlandı. Okul yönetimlerince söz konusu ekran kontrol edilecek, bilgileri doğru olan öğrenciler "kontrol edildi" butonundan çek edilecek, bilgi eksikliği veya yanlışlığı bulunan öğrencilerin durumu düzeltilecek. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerince de ilgili ekran raporları kontrol edilecek.

Zorunlu yabancı dil ile ilgili düzeltme ekranları da 5 Mart'a kadar açık tutulacak, bu tarihten sonraki düzeltme talepleri işleme alınmayacak. Alınan tedbirlerle ilgili görüşlerini açıklayan eğitimci Alpaslan Dartan, sınav öncesi ve sınav sonrası ortaya atılan şaibelerin önlendiğini, bilgilerin yenilenmesi ile adil bir sınavın yapılacağını" söyledi 

Genelgeye göre, 8. sınıf öğrencilerinin söz konusu sınava sorunsuz, güvenli ve sağlıklı bir şekilde girebilmelerini sağlamak amacıyla, alınan ek tedbirlere ilişkin işlemlerin 5 Mart'a kadar tamamlanması gerekiyor.

Bu kapsamda 8. sınıf öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki fotoğrafları kontrol edilecek, yurt dışından gelme, yeni kayıt gibi nedenlerle fotoğrafı bulunmayan öğrencilerin fotoğrafları e-okul ekranındaki standartlara uygun olarak tamamlanacak ve mevcut fotoğraflardan eski olanlar güncellenecek.

Bünyesinde 8. sınıfı bulunan kademeli ilkokullar ile ortaokullar sınav merkezi olarak belirleneceğinden, 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim uygulamaları kapsamında öğrencisi bulunmayan okullar, "Devlet Kurumları Modülünden" kapatılacak ve nakil gitmesi gereken öğrencilerin nakilleri tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.