Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine dava açıldı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine dava açıldı

Eğitim İş Sendikası Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine dava açtı. Dava konusu düzenlemeler arasında; Meslek Dersi Öğretmenlerine; yaz ve dinlenme tatil dönemleri sırasında koordinatör öğretmenlik görevinin verilmesi de bulunuyor.

Eğitim İş, 28.10.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğindeki değişikleri dava konusu etti.

Dava konusu düzenlemeler arasında; Meslek Dersi Öğretmenlerine; yaz ve dinlenme tatil dönemleri sırasında koordinatör öğretmenlik görevinin verilmesi de bulunuyor. Sendika yönetimi, düzenlemede bu görevin verilmesinde öğretmenin istek ve tercihinin dikkate almaması nedeniyle eksik düzenlemeyi gerekçe göstererek hükmün iptalini istemiştir.

İptali istenen bir diğer düzenleme ise, nöbet ücretiyle ilgili. Sendika, fiilen bu görevi yaptıkları halde özel eğitim öğretmenleri ile uygulama sınıfı öğretmenlerine nöbet ücreti ödenmemesine ilişkin düzenlemenin iptalini istemiştir.

Bir başka iptal talebi ise, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde teknik lise bölümüne geçmek için şart olan yıl sonu başarı puanının 55'ten 70'çıkararak bu okullarda kontenjanların dolmamasına yol açacak şekilde yapılan düzenleme oldu.

Sendika, düzenlemelerin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve ardından iptalini talep etti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.