Ortaokul arkadaşı 92 Kemal'i anlattı

Ortaokul arkadaşı 92 Kemal'i anlattı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaokul arkadaşı CHP liderinin o yıllarını anlattı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, memur olan babasının görevinden dolayı çocukluk yıllarını farklı illerde geçirdi. Kılıçdaroğlu, ilkokul son sınıf ve ortaokulu Bingöl’ün Genç ilçesinde okudu.

 

"SEVİMLİ VE CANA YAKIN BİRİSİYDİ"

Vatan'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun okuduğu Genç Ortaokulu’ndan sınıf arkadaşı olan Bingöllü Ahmet Kaçmaz o yılları anlattı. Kaçmaz, 1963’te çekilen iki kare fotoğrafı da paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu kaydeden Kaçmaz şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu da bizimle aynı sınıftaydı. Bingöl’e dışarıdan gelen özellikle memur çocukları ile hemen kaynaşamazdık. Kemal Beyle de öyle oldu. Ancak kendisi çok sevimli ve cana yakın birisiydi. Bu nedenle bir süre sonra benim hem yakın arkadaşım hem de sınıfın en sevilen siması oldu.

"MATEMATİK VE FİZİKTE BAŞARILIYDI"

Kaçmaz, “Kendisi cana yakın birisiydi. Okulda hep beraber vakit geçirirdik. Genç’te bağ ve bahçelere gidip oturur ders çalışırdık. Ben tam bir sözelciyken o ise sayısal alanda matematik ve fizikte çok başarılıydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.