Osman Bahçe: Karneler Hepimizin Başarısı Ya da Başarısızlığı

Osman Bahçe: Karneler Hepimizin Başarısı Ya da Başarısızlığı

Osman Bahçe: Siyasi/Bürokratik İradenin Hatalarının Faturasını Öğrenciye Ödetmek Doğru Değil

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman BAHÇE 2015 – 2016 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öğrenciler, öğretmenler ve tüm eğitim çalışanı ile velilerin yorucu bir dönem geçirdiğini belirten Bahçe, “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını eğitimin çözüm bekleyen onca sorunu varken, yaklaşık bir milyon eğitim çalışanını evrensel doğruların etrafında buluşturmak suretiyle ortaya çıkacak sinerjiyi ülkemiz ve insanımızın hayrına kullanmak mümkünken, mevcut problemleri kemikleştirerek ve yeni problemler üreterek tamamladık.” dedi.

Öğretmen, öğrenci ve velilere önemli mesajlar veren Bahçe, “Eğitimin ve eğitim çalışanlarının problemleri, eğitim dünyasında moral ve motivasyonu olumsuz etkilemiş olsa da siyasi/bürokratik iradenin hatalarının faturasını öğrenciye ödetmenin doğru olmadığının bilincinde olan eğitim çalışanlarımızın görevlerini hakkıyla yapmalarına mani olamamıştır.” Dedi.

 2015-2016 Öğretim Yılının 1. Dönemini bitirmeleri vesilesiyle tüm öğretmenlere teşekkürlerini sunan ve sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluklarla dolu, kazalardan/belalardan uzak bir tatil dileyen Bahçe, “Kim hangi gözle bakarsa baksın eğitim sistemimizin temel taşları (paha biçilmez cevherleri) sizlersiniz. Hangi teknolojik gelişme olursa olsun, hangi yeni eğitim sistemi uygulanırsa uygulansın öğretmenin yerini tutacak ikinci bir kişi, sistem ya da nesne yoktur. Geçmişten günümüze, toplumlarda öğretmenler yeri başka kişi ve kavramlarla doldurulmayacak insanlardır. Peygamberlerin insanlığın öğretmenleri olduklarını ve ilk insanın bir peygamber olduğunu düşünürsek toplumların öğretmene olan ihtiyacını ve öğretmenin toplum için ifade ettiği kamil manayı daha iyi fark etmiş oluruz. Sizler bin yıllardır yaptığınız gibi geçen yarıyılda da dünyanın imarı, insanlığın ihyası, ve yarınların inşası için ilgililerin ilgisizliğine, yetkililerin duyarsızlığına, dostların vefasızlığına rağmen hak ettiğiniz ve beklediğiniz sosyal, kültürel, mesleki, ekonomik ve inanca dair haklarınızı sağlamayarak görevini ihmal edenlere inat görevlerinizi hakkıyla yapmaya çalıştınız, okullarınızı eviniz, öğrencilerinizi çocuklarınız bildiniz ve vicdanlarınızda, hakkın ve halkın nazarında bir kez daha kazandınız.” Dedi.

İYİ BİR GELECEK PLANLI ÇALIŞMAYLA MÜMKÜN OLACAKTIR

Tatilde tatilin, okul döneminde derslerin hakkını vermek gerektiği üzerinde duran Bahçe, öğrencilere de önemli mesajlar verdi. Bahçe, öğrencilere yönelik şunları söyedi: “Kendinize, ailelerinize ve öğretmenlerinize karşı sorumluluklarınızın gereği olarak beş ay boyunca öğretmenlerinizin yönetiminde, ailelerinizin gözetiminde hepiniz az ya da çok çalıştınız.

Artan nüfusla beraber hayatınız hep sınavlarla dolu olsa da, ömrünüzün yaşınıza uygun oyun vb. etkinliklerle geçmesi gereken yıllarını ağır sorumlulukları taşıyarak geçirmek zorunda kalıyor olsanız da; iyi bir geleceğin planlı çalışmayla mümkün olacağını bilerek ısrarla düzenli çalışmaya,  devam edin. Hayat testlerden ibaret değildir, kitap okumayı, bir şeyler yazmayı alışkanlık haline getirmeyi unutmayın.

Okulda işler yolunda gitmiş veya sınavlarda sorular hep çalışmadığınız yerlerden çıkmış olabilir. Geçen dönem yaptığınız çalışmalar karnenize nasıl yansır bilemem. Ama bildiğim bir şey var sizin varlığınız dünyadaki bütün karnelerden daha kıymetlidir. Karneniz nasıl olursa olsun sizin yüzünüz hep gülücüklerle, gönlünüz şayet siz isterseniz ikinci dönemin birinci dönemden daha başarılı olacağına dair özgüven ve inançla dolu olsun. Sizin sizden vazgeçemeyecek en sıkı dostunuz en samimi destekçileriniz aileniz ve öğrenmelerinizdir. Lütfen onların kıymetini iyi bilin.”

KARNELER HEPİMİZİN BAŞARISI YADA BAŞARISIZLIĞI

Öğrencilerin, 22 Ocak’ta eve anne ve babalarının karneleriyle birlikte döneceklerini ifade eden Bahçe, karnelerin, sadece öğrencilerin değil eğitimin tüm paydaşlarının başarısını veya başarısızlığını yansıttığını belirtti.

Bahçe, velilere verdiği mesajda: “Çocuğunuzun başarısından ebeveynler olarak “onlara destek olma, imkan hazırlama vb.” gerekçelerle kendinize pay çıkardığınız gibi-ki hakkınızdır- başarısızlıklarında da en az onlar kadar sorumluluğunuz olduğunu unutmamanızı öneriyorum.

Öğretim, eğitimin önemli bir ayağı olmakla birlikte eğitimden beklenen aslında hayatın tüm renklerinin bir arada güzel olduğunu, başarılarımızla başkalarının başarısızlığını suiistimal etmeden mutlu olunabileceğini, zaman zaman başarısız olsak bile arkadaşlarımızın başarılarıyla da iftihar edebileceğimizi çocuklarımıza (ve büyüklerimize) öğretmesidir. Aslında gerçek başarı “vezir olmadan önce adam olmak”  değil midir?

Alınan karnenin aslında velinin karnesi olduğu gerçeğini hatırlatarak karnesi çok iyi olan velilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Karnesinde problem olan velilerimizi de nerede hata yaptıklarını, neyi eksik yaptıklarını düşünmeye ve aynı hataları bundan sonraki dönemlerde yapmamaya özen göstermelerini öneriyorum.” Dedi.

Bahçe, yarıyıl tatilinin öğrenci, veli ve tüm eğitim çalışanları için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını dileyerek açıklamalarını bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.