ÖSYM sınav güvenlik önlemlerini abartıyor

ÖSYM sınav güvenlik önlemlerini abartıyor

ÖSYM sınav güvenlik önlemlerini abartıyor

Bugün 2012 KPSS Ortaöğretim sınavı yapıldı. Ancak aldığımız bilgilere göre, sınav güvenlik önlemleri o derece abartıldı ki bugün iki aday, sınav sırasında twitter'a ve başka sosyal paylaşım sitelerine mesaj attığı gerekçesiyle, sınav salonundan çıkarıldı. Tekrar üst aramasına tabi tutuldu. Ama hiçbir şey bulunamadı.

ÖSYM dün yaptığı açıklamada, sınav soru kitapçığının bir örneğinin veya bir sayfasının dahi internete sızdırılmasının suç olduğunu belirtmişti.

Başkanlık ayrıca sınav esnasında dışarıya bilgi verenler hakkında yasal takibat başlatıldığını belirtmişti.

Bugün ise iki uç örnek yaşandı. Twitter'a sabah saatlerinde "Şuan sınavdayım, matematik çok zor" diye mesaj atıldı. Mesajı atan aday, Emniyet istihbarat yardımıyla bulundu. Aday, tekrar üst aramasına tabi tutuldu. Adayın üstünde elektronik bir cihaz bulunamadı. Sonradan adayın dışarıda bekleyen kardeşinin bu türde bir mesajı cep telefonundan yazdığı anlaşıldı, aday sınava devam etti.

Yine başka bir örnekte, twitter'daki bir mesaj dolaysıyla bir aday daha sınav salonundan çıkarıldı. Üst aramasında bir şey bulunamadı. Sınava devamına izin verilen bu aday, twitter'daki yeni mesajlar gerekçe gösterilerek tekrar sınav salonundan çıkarıldı ve bu kez sorgulanmak üzere salon dışına çıkarıldı. Muhtemelen ilk örnekteki gibi bir durum yaşanacaktır.

Sınav güvenlik önlemlerinin arttırılmasının şimdlik iki aday mağdur oldu. Gerçek rakamın bunun üstünde olduğunu tahmin ediyoruz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.