ÖSYM YGS 2015 sınav soruları yayınlandı! - TIKLA ÖĞREN

ÖSYM YGS 2015 sınav soruları yayınlandı! - TIKLA ÖĞREN

YGS soru ve cevapları açıklandı. Türkiye’de, üniversite kapısındaki yaklaşık 2 milyon aday başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda ter döktü. Sınav sonrası ÖSYM'den merakla beklenen açıklama geldi. YGS 2015'te rastgele seçilen soru ve cavapların yüzde

ÖSYM'den YGS açıklaması:

Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve  ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav sorunsuz  biçimde tamamlanmıştır" -"ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda,  2015-YGS'ye ait sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sine aşağıdaki  bağlantıdan yayımlanmıştır"



ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve sırasında her türlü  tedbirin alındığı 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sorunsuz  tamamlandığı bildirildi.

Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr"  adresinden erişime açıldı.

ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2015 Öğrenci  Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci aşaması olan 2015-YGS'nin tüm  yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav  salonunda bugün saat 10.00'da başlayıp 12.40'da tamamlandığı ifade edildi.

Sınav süresince toplam 314 bin 816 personelin özveri ile görev yaptığı  vurgulanan açıklamada, "Ülkemizin geleceği olan 2 milyon 46 bin 716 gencimizin  girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi  için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma  yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve  ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav, sorunsuz  biçimde tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, 2015-YGS  sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sinin yayımlandığı duyuruldu.

Adayların sonuç açıklama sonrasında, sınavda yer alan soruları, kendi  soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ''ais.osym.gov.tr" adresinden  erişebilecekleri bildirildi.

Sınavın tüm adaylar, aileleri ve ülke için hayırlı olması temennisinde  bulunuldu.

YGS SORULARI NASILDI?

Sınavdan çıkan öğrenciler özellikle matemat sorularının zor olduğu yönünde görüş bildirdi. Bazı öğrenciler ise Türkçe sorularını cevaplamanın zaman aldığını savundu.



YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15.03.2015 günü yapılan YGS'nin cevaplarının pazartesi ya da salı günü hemen açıklanması bekleniyor. YGS'ye giren öğrenciler sınav sonuçlarını ais.osym.gov.tr sitesinden öğrenebilecekler.

YGS PUAN HESAPLAMA
 
YGS'ye giren öğrenciler puanlarını http://ygs-puan.hesaplama.net sitesinden hemen hesaplayabilirler. 

YGS HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?

Türkçe Testi: 40 soru
Matematik Testi: 40 soru
Sosyal Bilimler Testi: 40 soru
Fen Bilimleri Testi: 40 soru

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.