ÖSYM’de ‘köstebek’ operasyonu

ÖSYM’de ‘köstebek’ operasyonu

“Sınav şebekesinin tezgâhını bozduk” açıklaması yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 78 personelin yerini değiştirerek YÖK’e kaydırdı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in, “Sınav şebekesinin tezgâhını bozduk. Kurumdaki ekibi değiştirdik” açıklamasının ayrıntılarına HABERTÜRK ulaştı. ÖSYM, bünyesinde görev yapan 78 kadrolu personelin görev yerini değiştirerek YÖK’e gönderdi. Yeri değiştirilen personel ÖSYM’de çeşitli birimlerde görev yapıyordu.

11 GÜVENLİK PERSONELİ
“ÖSYM’ye
giriş çıkışlar kontrol edilmiyor, binaya giren herkes bilgi işlem, soru hazırlama, optik okuma alanlarına girebiliyordu” diyen Demir, öncelikle 11 güvenlik personelini kaydırdı. Görev değişikliğinde iç denetim ve insan kaynaklarından birer şef bulunurken, farklı birimlerden 18 bilgisayar işletmeni de yer aldı. 

SORU HAZIRLAMA BİRİMİ 
Görevi değiştirilen personel arasında soru hazırlama, sınav hizmetleri ve bilgi işlem biriminden görevliler de bulunuyor.



 

‘Görev yerleri neden değiştiriliyor’ 

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ÖSYM’de yer değiştirmelerle ilgili şunları söyledi: “Eğer sınavlarda soruların sızdırıldığından eminseniz, bunun çözümü yer değiştirmek değildir. Madem böyle bir şey var işten at o zaman personellerini. ‘Şüphelendiğim adamları uzaklaştırıyorum’ demek olmaz. Suçları yoksa da neden görevlerini değiştiriyorsunuz.”

 Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum