ÖSYM’den 1.5 yıl sonra pardon!

ÖSYM’den 1.5 yıl sonra pardon!

Danıştay, iki yıl önce yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın bazı sorularını iptal edince, ÖSYM de sınav sonuçlarını tekrar düzenledi. Bu kararla birlikte asistanların yerleri ve bölümleri değişti.

İLK önce ertelenen, ardından da 4 sorusu yanlış olduğu gerekçesiyle tartışmalı hale gelen 2010 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) itirazlar mahkemece kabul edilince, çıkmaza giren ÖSYM, çareyi sınav sonuçlarını yeniden değiştirmekte buldu. ÖSYM tarafından 15 gün içinde, kazandığı başka kadro için dilekçe vermesi istenen doktorlar neye uğradığını şaşırdı. TUS’a giren uzman hekimlerin kazandığı yerlerin çoğu değişti. Çok sayıda doktor, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi’ne girdiğinde şu anda bulunduğu kadrodan başka bir yere yerleştirildiğini öğrendi. ÖSYM bu durumu sınava giren doktorlara ‘2010- TUS Sonbahar Dönemi Mahkeme Kararı ile Soru İptalleri Neticesinde Yeniden Yapılan Değerlendirme ve Yerleştirme Sonuçları açıklandı’ başlığıyla duyurdu. Merkez, soruların yanlış olduğunu da, kabul etti.

Yeni evlendim, nasıl taşınırım

Mağdur doktorlardan Ersin Çağrı Şimşek (26), Ankara’da bir üniversitenin kardiyoloji bölümünde ihtisas yaptığını ancak, aldığı yeni bilgiyle İzmir’e yerleştirildiğini öğrendi. O sırada Ankara’da evlenen ve yeni bir düzen kuran Şimşek, şimdi İzmir’e yerleşmesinin çok zor olduğunu söyledi. Dicle Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Mustafa Aydınol ise ilk sınav sonuçlarında klinik bilimlerde 69 doğru soru karşılığında 59.852 puanı olduğunu, ancak düzeltildiği ileri sürülen sonuçlarda ise puanın ise 0.171 arttırılarak, 60.023’e çıkarıldığını söyledi.

Dicle Üniversitesi’nde görevli Dr. Mustafa Aydınol da, puan değişikliği sonucu mağdur olan gençler arasında.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.