ÖSYM'den şifresini unutanlar için duyuru

ÖSYM'den şifresini unutanlar için duyuru

2015-YGS Sınav Giriş Belgesi : Belge Edinmek için Gerekli Olan "Aday Şifresini" Kaybeden/Unutan Adaylar

DUYURU
(6 Mart 2015)

2015-YGS Sınav Giriş Belgesi : Belge Edinmek için Gerekli Olan “Aday Şifresini” Kaybeden/Unutan Adaylar

15 Mart 2015 tarihinde yapılacak 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) başvuran adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 5 Mart 2015 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinilmektedir.

 

Ancak aday şifrelerini kaybeden/unutan adaylar bu belgelerini edinememektedirlerAday şifrelerini (İnternet erişim şifresini) kaybeden veya unutan adaylar, yeni şifrelerini aşağıda belirtilen şekilde edinebilirler:

  • ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.
  • Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya YGS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve yetkilendirilmiş Başvuru Merkezleri’nin adreslerine aşağıda verilen bağlantıdan erişilebilir.

 

Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

 

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.