Otellerde Erken Rezervasyon

Otellerde Erken Rezervasyon

yoğun ve bir o kadar da yorumu iş temposunun stresini tatillerde atarlar. Yıl boyunca havaların ısınması beklenir. İlk havaya cemre düşer, iş yerinde o günün konusu artık bellidir.

İnsanlar yoğun ve bir o kadar da yorumu iş temposunun stresini tatillerde atarlar. Yıl boyunca havaların ısınması beklenir. İlk havaya cemre düşer, iş yerinde o günün konusu artık bellidir. Cemre düştü, havalar ısınmaya başladı, bu yaz tatile nereye gitmeyi düşünüyorsunuz. Hele çocukların okulu bir bitsin o zaman düşünmeye başlarız cevabı verilir genellikle. Fakat gözden kaçırılan bir şey vardır. Ülkemizin ekonomisi her geçen gün daha da güçlenmektedir. Bunun olumlu yansıması, kişi başına düşen yıllık gelirde kendini göstermekte, artık çalışanların fazladan tatil için ayırabilecekleri bütçeleri olmaktadır.

Muhafazakar oteller olan ilginin artması ile oluşan arz talep dengesizliğinden dolayı sezondaki otel fiyatlarına bütçe yetirmek neredeyse imkansız bir hal almaktadır. Bunun önüne geçmenin en basit yolu, otellerin erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmekten geçmektedir. Ülkemizde Antalya bölgesindeki birkaç otel istisna olmak üzere kış aylarında hizmet veren otel sayısı çok sınırlıdır. Sezon genellikle otellere göre farklılık göstermekle beraber mart ve nisan aylarında açılmaktadır. Birçok otel sezondaki tam doluluk oranlarını yakalayabilmek için sezonun kapalı olduğu kış aylarında erken rezervasyon kayıtlarına başlamaktadır. Erken rezervasyon kayıtlarının maliyeti, sezon fiyatları ile kıyaslandığında aradaki fiyat farkı çok daha net bir biçimde görülecektir. Tesettür oteller erken rezervasyon uygulamaları ile sektörün öne çıkan firmaları olmuşlardır. Rezervasyon işlemleri müşterilerin seçtiği tarih aralığı için belirlenen taban fiyattan başlayarak, otelin doluk oranı ile paralel olarak, her yeni rezervasyon kaydı ile birlikte artış göstermektedir.  Ne kadar erken rezervasyon işlemi yaptırılırsa, tatilin maliyeti de bir o kadar uygun olmaktadır. Müşterilerin birçoğu erken rezervasyon işlemlerine şüphe ile yaklaşmaktadır. Çünkü çeşitli sebeplerden dolayı eğer seçtiği tatil tarihleri için iş yerinden izin alamama, hastalık veya başka bir sebepten dolayı tatil planlarını iptal etmek istediklerinde ödedikleri tatil ücretini geri alamayacakları düşüncesine kapılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus rezervasyon yapılan otel ile yapılan rezervasyon sözleşmesinin iptale ilişkin maddelerini dikkatli bir şekilde okumaktır. Rezervasyonun iptali halinde ödenen tutarın tamamının mı yoksa belirli bir yüzdesinin mi geri ödeneceği dikkatle incelenmelidir. Rezervasyon iptal işlemine ilişkin bildirimin tatil başlangıç tarihinden ne kadar önce yapılaması gerektiği hususuna mutlaka riayet edilmelidir.

Erken rezervasyon işlemleri otel yöneticileri içinde son derece önemli olduğundan bu konuya onlarda özen göstermektedir. Sonuçta rezervasyon sayısına göre gerekli planlamalar yapılmaktadır. Rezervasyon iptaline ilişkin sözleşmeler farklılık gösterebilmektedir. Bazı sözleşmelerde tatil başlangıç tarihinin bir hafta öncesinde yapılan iptal bildirimlerinde ödenen ücretten hiçbir kesinti yapılmaksızın müşteriye ödediği tutarın tamamı iade edilmekte, tatil başlangıç günü yapılan iptal işlemlerinde ise %10-%20 ye varan bir kesinti oranı ile tutar iade edilmektedir. Bu anlamda rezervasyon ve satış sözleşmeleri dikkatle incelendikten sonra http://www.islamioteller.com.tc/ üzerinden rezervasyon işlemi yaptırılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.