ÖYP düzenlemesinin geriye yürümesine iptal

ÖYP düzenlemesinin geriye yürümesine iptal

Danıştay, ÖYP esslarında, 2013 yılında yapılan düzenlemenin geriye yürütlmesini hukuka aykırı buldu.

2013 yılında ÖYP Usul ve Esaslarında yapılan düzenleme ile ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanıp da, yeniden ÖYP kadrolarına başvuranlar için teknik düzenlemeler yapılmıştı. Açılan davada, mahkeme, bu düzenlemelerin geriye yürümeyeceğine karar vermiştir.

İŞTE YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Alınan Karar

14.11.2013 tarihli Genel Kurul Kararı ile kabul edilen, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller'in 6. maddesinin 4. ve 5 fıkra hükümlerinin geriye doğru uygulanmasına ilişkin Başkanlığımız aleyhine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararı verildiğinden, söz konusu yargı kararlarının uygulanmasını teminen, anılan Esas ve Usuller'in 6. maddesinin 4. ve 5. fıkra hükümlerinin geriye doğru işletilmemesi Yürütme Kurulu'nun 16.07.2014 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Buna göre;

. 14.11.2013 tarihinden önce Başkanlığımızca ÖYP kapsamında yerleştirilenlere bu usul ve esasların 6. maddesinin 4. ve 5. fıkra hükümleri yerine 26/06/2012 tarihinde yürürlüğe giren usul ve esasların 5. maddesinin 3. fıkra hükmü uygulanır

. 14.11.2013 tarihinden sonra Başkanlığımızca ÖYP kapsamında yerleştirilenlere ise bu usul ve esasların 6. maddesinin 4. ve 5. fıkra hükümleri uygulanmaya devam edilir.

14.11.2013 Tarihli Esas ve Usul;

(4) ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, 10 uncu madde uyarınca kurumlarınca ilişikleri kesilenler ile ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanlar üç yıl süre geçmeden yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvuramazlar, bu süre geçtikten sonra yapılacak ilk başvuruda ÖYP puanı % 10 oranında düşürülür.

(5) Kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyanda bulundukları tespit edilenlerin ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına ataması yapılmaz ve bir daha ÖYP' ye başvuruları kabul edilmez.

26/06/2012 Tarihli Esas ve Usul;

ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürülür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.