Özel okul teşvik başvuru sonuçları 2015 MEB sorgu ekranı

Özel okul teşvik başvuru sonuçları 2015 MEB sorgu ekranı

Özel okul teşvik başvuru sonuçları bugün açıklanıyor. Özel okul teşvik başvuru sonuçları 2015 MEB sorgu ekranı ookgm.meb.gov.tr'de.

Özel okul teşvik başvuru sonuçları bugün açıklanıyor.

Veliler özel okul teşvik başvuru sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? sorusunun yanıtını arıyor. Ancak, teşvik sonuçları 2015 bugün saat kaçta açıklanacak sorunun yanıtı henüz MEB'den gelmedi.

TEŞVİK SONUÇLARI için tıklayınız

Özel okul teşvik sonuçları MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi ookgm.meb.gov.tr'den açıklanacak.

Özel okul teşvik başvuru yapan veliler, ookgm.meb.gov.tr adresine girerek TC Kimlik Numarası ve istenen bilgilerle sonuçlara ulaşabilecekler.

özel okul teşvik sonuçları açıklandı meb sorgu ekranı ookgm.meb.gov.tr.jpg

ÖZEL OKUL NAKİLLERİ DURDURULDU

Özel okul teşvik sonuçlarına ilişkin ookgm.meb.gov.tr'den yapılan en son açıklamada, 11 Eylül 2015 günü özel okul nakil işlemlerinin durdurulduğu duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Eğitim ve Öğretim Desteği yerleştirme işlemlerinin 11 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olması nedeniyle aynı tarihte özel okullara nakil işlemleri kapatılacaktır. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra nakil işlemleri yapılabilecektir. Ancak; Yönetmeliğimize göre; eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrencilerin (2014-2015 öğretim yılı ve 2015-2016 öğretim yılı) Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde, öğrenciler eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecektir. "

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARINA GÖRE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Nakil ve kesin kayıt işlemleri de 14-21 Eylül'de yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül'de, ek yerleştirme kayıt işlemleri 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin olmak üzere 230 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden faydalanacak.

Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 350 bin öğrenciye destek sağlanacak.

Özel okullarda, 2015-2016 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenci için eğitim kurumlarına okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 lira verilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI KİM NE KADAR PARA ALACAK?

Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul türleri, destek tutarları ve destek verilecek öğrenci sayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Özel okul teşvik başvuru sonuçları 2015 MEB sorgu ekranı.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.