Özel okullarda kırtasiye masrafına dikkat

Özel okullarda kırtasiye masrafına dikkat

Eğitim, servis, yemek derken okul masrafları katlanan veliler, şimdi de özel okulların 2 bin 500 lirayı aşan kırtasiye ve kitap masrafıyla karşılaşınca isyan etti.

PINAR ÇELİK NACAR

Okulların açılmasına günler kala velileri eğitim, servis ve yemek ücretinden sonra kırtasiye, kitap ve kıyafet ücretleri vurdu. Geçen yıla göre yüzde 30 fiyat artışının yaşandığı kırtasiye ürünlerine, yurtdışından ithal edilen kitaplar da eklenince bilanço 3 bin liraya kadar çıktı. Büyük bölümünü yabancı üniversitelerin yayınlarını içeren ithal kitapların oluşturduğu listede kaleme kadar dayatılan standartlar ise velileri isyan ettirdi.

Oğlu iki yıldır özel bir ilkokulda eğitim alan Hatice Gülmez, "Okul ücreti yaklaşık 30 bin lira. Bir de genel gider altında ücret alıyorlar. Ortaya çıkan kırtasiye masrafına ise inanamadım. Bir çocuğun bir yıllık eğitim masrafı neredeyse 40 bin liraya çıkıyor. Resmen insafsızlık" diye konuştu.

Kızını anaokuluna yazdıran Meral Ayas ise okula kırtasiye masrafı olarak bin 300 lira ödediğini belirtiyor. "Çocuklar en fazla boya kalemi ve defter kullanıyor. Bir sınıfta 6-7 çocuk olduğunu düşünürsek kırtasiye için 10 bin lira toplamış oluyorlar. Rakam çok fahiş" diyen Ayas, rakamların velileri çok zorladığını dile getirdi. Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil, kırtasiye sektörünün cirosunun yüzde 70'ini yaptığı eylülde kırtasiye rakamlarını artıran en büyük kalemin ithal kitaplar ve yabancı dilde yayınlar olduğunu belirtiyor.

Sabah
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.