Özer: Daha Yapacak Çok İşimiz Var

Özer: Daha Yapacak Çok İşimiz Var

Daha Yapacak Çok İşimiz Var

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, eğitim çalışanları, ülkemiz ve insanlık adına daha yapacak çok işlerinin olduğunu söyledi.

Ankara 3 No’lu Şubemiz, divan toplantısını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Keçiören İlçe Temsilciliğimizin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Şube Başkanımız İlhan Eranıl ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Keçiören İlçe Temsilcimiz Sırrı Kaplan, Çubuk İlçe Temsilcimiz Recai Özdemir, Kazan İlçe Temsilcimiz Serhat Oğuz, Çamlıdere İlçe Temsilcimiz Ramazan Özcan, Kızılcahamam İlçe Temsilcimiz Hacı Ünal, Pursaklar İlçe Temsilcimiz Osman Kaya, Şube Kadınlar Komisyonu, İlçe Temsilcilik Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Keçiören’de görev yapan okul müdürü ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ekmek için, özgürlük için yola çıkan Eğitim-Bir-Sen’in ulaştığı seviyenin, üyelerimizin elini taşın altına koymasıyla gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bir zamanlar darbe yapan ve yapmaya niyetlenenlerin, darbeyi bir ihtimal olarak sürekli gündemlerinde tutanların, milletin örgütlü yapılar içinde nitelikli bireyler olarak kendi haklarını öğrenmelerine, muhafaza etmelerine ve geliştirmelerine asla tahammül edemedikleri ülkemizde; sendikacılığı ya darbecilerin ya derin devletin ya da illegal örgütlerin sopası olarak yapanlara da tanıklık ettik, ediyoruz. Ekmek için, özgürlük için yola çıkmış ve bu yolu yürünecek yegâne yol olarak bilen sendikamızın ulaştığı seviye, hiç şüphesiz merkez ve çevre teşkilatlardaki her bir üyenin elini taşın altına koymasıyla gerçekleşmiştir. Bu emeği veren, yılmadan gayret gösteren üyelerimizin, sendikanın kuruluş temellerindeki insan ve hak merkezli çağrıyı, hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmadan daha yükseğe ve daha fazla insana ulaştırmaları gerekiyor.”
 

Sendika olarak birliğin ve beraberliğin tek adresi olduklarını belirten Özer, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması için var güçleriyle uğraştıklarını dile getirdi.

Özer, toplu sözleşme masasında 18’i eğitim hizmet kolunda olmak üzere toplam 63 kazanım elde ettiklerini kaydederek, diğer taleplerinin de gerçekleşmesi için mücadele ettiklerini belirtti.

Öğretmenlerin cehaletle savaşta yalnız bırakılmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Ahmet Özer, “Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, diğer yetkililer ve milletimiz bu konuda duyarlı olmalı ve öğretmenlerimize sahip çıkmalıdır. Bu şiddetin ortadan kalkması için değerler eğitimine ağırlık verilmelidir” dedi.

Şimdiye kadar önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Özer, eğitim çalışanları için, ülkemiz ve insanlık için daha yapacak çok işlerinin olduğunu vurguladı.

Ankara 3 No’lu Şube Başkanımız İlhan Eranıl ise, her ilçede yetkili sendika olmak için çalışacaklarını söyleyerek, ülke çapında da yetkinin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Eranıl, ücret, özlük haklarının geliştirilmesi için sendikacılık yaparken, değerler sendikacılığını da ihmal etmediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevi bırakmak zorunda kalan Keçiören eski Temsilcimiz Osman Öztepe ve Pursaklar Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Eser’e birer plaket sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.