Özgür öğretmen, mental aritmetik ile öğretiyor

Özgür öğretmen, mental aritmetik ile öğretiyor

Afyonlu matematik öğretmeni 26 yaşındaki Özgür Özer, Muş'un Malazgirt ilçesinde 5-11 yaş arasında değişen 50 öğrenciye, abaküsle mental aritmetiğini öğretiyor.

Ha

onlu matematik öğretmeni 26 yaşındaki Özgür Özer, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde yaşları 5- 11 arasında değişen 50 öğrenciye, abaküsle mental aritmetiğini öğretiyor. Haftaiçi ve hafta sonları yaş grubuna göre ayrılan öğrencilere mental aritmetiğiyle toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemini öğreten Özgür Özer, "Mental aritmetiği zeka gelişimi sağlayan bir zihinsel gelişim programı. Zihinde işlem yapma sürecinde beynin sağ ve sol lobu aynı anda çalışıyor. 5 ve 6 yaşında iki öğrencim okuma-yazma bilmeden toplama ve çıkarma işlemini öğrendi. Odaklanma, konsantrasyonu mental aritmetikle artırıyoruz" dedi.

Malazgirt İlçesi'nde bir ilk olan mental aritmetik kursuna katılanlar arasında bulunan 2 ana sınıfı öğrencisinin okuma- yazmadan önce abaküs ile matematik işlemlerini yapması ilgi gördü. Kurs öğretmeni Özgür Özer şunları anlattı:

"Şubat ayı içerisinde Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Mal Müdürlüğünün desteğiyle bu kursa 50 öğrenci ile başladık. Yaşlarına göre, öğrencileri 3 grupta topladık. 5 yaş, junyor ve senyor gruplarımız. Öğrencilerimize konsantrasyon, odaklanma, hafıza teknikleri, zihinden işlem yapabilme becerileri kazandırıyoruz. Şimdi kursumuzun son dönemindeyiz. Toplama, çıkarma ve mental aşamayı geçtik, şu anda çarpma bölümündeyiz. Kursumuz 4 hafta daha devam edecek."

Okuma yazmadan önce toplama çıkarma yapmayı öğrenen 6 yaşındaki Melina Asya Özdemir ile Hüseyin Serdar Polat da, şimdi sıranın çarpma ve bölmede olduğunu söyledi. - Muş

 

Haberler.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.