Özür durumunda ilçe emri uygulaması

Özür durumunda ilçe emri uygulaması

ÖZRÜ İL İÇİNDE DEVAM EDENLERE DE “İLÇE EMRİ” VERİLMELİDİR.

Türk Eğitim-Sen genel merkezi tarafından yapılan açıklama:

Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan sonuçlara göre iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da tercihlerine yerleşemeyenler ilçe emrine atanmışlardır. Bu durum özrü bulunan öğretmenlerimiz için oldukça sevindirici olduğu kadar yerinde bir uygulamadır. Ancak; bu uygulamada yine bir takım eksiklikler bulunmaktadır.

İl içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan kişilere bu hak verilmemiştir. Bu nedenle bir çok kişinin il içi özür durumuna bağlı atanma talepleri karşılanmamıştır.

Yine ; Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacak olanların tercihlerine yerleşemedikleri takdirde özürlerinin bulunduğu ilçe emrine atanacaklarına ilişkin herhangi bir açıklama yer almadığından, bir çok kişi  özürlerinin bulunduğu yerden uzak olan ilçeleri tercih etmek zorunda kalmışlardır.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa, mağduriyetlerin giderilmesi için, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da ataması gerçekleşmeyen kişilere ve iller arası özür durumuna bağlı yer değişikliği yapan kişilere özürlerinin bulunduğu yerin ilçe emrine atamalarının yapılması hususunda yazılı başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum