Özür Grubu Atamada "İsmail Koncuk" Damgası

Özür Grubu Atamada "İsmail Koncuk" Damgası

Öğretmenlerin 2015 yılı özür gurubu yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

Öğretmenlerin 2015 yılı özür gurubu yer değiştirme duyurusu yayımlandı. Genel Başkan tüm çalışanların problemlerinde olduğu gibi özür grubu tayinlerine de damgasını vurmuştur. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Koncuk; “3 yıl kesintisiz şartının öğretmenler için göz ardı edilmesi inşallah tüm memurlarımız içinde hak doğuracaktır. Başbakanlık gerekeni yapmalıdır” dedi.
“İstedik aldık, stajyerler özür tayinlerinin yapılacağı yerde sınava girecek. Bir hatanın düzelmesini sağladık. Verilen sözlerde bu şekildeydi.
Aksi takdirde stajyerlerin özür yer değişmesi 2 Kasımdan sonraya kalacaktı. MEB'e tavsiyem önce iyice düşünün sonra yapın. Eleştiri beklemeyin
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü açıkladı öğretmenlere özür tayinlerinde son iki yılda 360 gün sigorta ödemiş olmaları yer değiştirme için yeterli olacak. Hayırlı olsun
3 yıl kesintisiz şartının öğretmenler için göz ardı edilmesi inşallah tüm memurlarımız içinde hak doğuracaktır. Başbakanlık gerekeni yapmalıdır.
Ancak problemin kökten düzelmesi için Çerçeve Yönetmeliğin Başbakanlık tarafından değiştirilmesi şarttır. Yoksa problem süreçte devam eder.
Stajyerlikle  ilgili bir değişiklik daha yapılmalı ve 2. performans hakkı verilmeli. Yazılı konuları da mutlaka hafifletilmelidir.
Yazılıda başarı puanı performansta olduğu gibi 50 olmalıdır. Bu konularda 35 yıllık öğretmen olarak sınava girsem başarılı olmam şüphelidir.
Tüm bunlara rağmen Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın taleplerimizi görmesi ve değerlendirmesi önemli ve takdire şayandır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum