Özür grubu mağdurları

Özür grubu mağdurları

Düzce’de görevli öğretmen Şadan Karakaya’nın lösemili kızı Elif’in tedavisi için Antalya’ya tayin isteği reddedildi. Eşi ile kızı ortada kaldı

LÖSEMİ teşhisi konulan 5.5 yaşındaki Elif Suna’nın tedavisinin en iyi Antalya’da yapılacağının söylenmesi üzerine Düzce’den tayin başvurusu yapan çiftten  anne Özlem Karakaya’nın ataması yapılırken, öğretmen baba Şadan Karakaya hayal kırıklığı yaşadı. Karakaya, “Kızıma ‘Mevzuat böyle, artık ayrı şehirlerde yaşayacağız, buna alışmalıyız’ nasıl derim?” dedi.

Elif 3 yıl önce lösemi oldu

Düzce’de öğretmen olan Şadan Karakaya’nın 5.5 yaşındaki kızı Elif Suna’ya 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Ankara’da tedavisi sürdürülen Elif Suna’nın doktorları, ilik naklinin en başarılı yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yakın olmaları gerektiğini söyleyince Şadan Karakaya ve eşi Özlem Karakaya, tayinlerini Ankara yerine Antalya’ya istemeye karar verdi. Özlem Karakaya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hemşire olarak geçerken, Şadan Karakaya ise özür durumu atamaları için ağustos ayını bekledi. Atama başvurusu yaparken branşı Tarih’te yer olmadığını gören Karakaya, büyük yıkım yaşadı. Elif Suna’nın çok duygusal ve tedavisinin moral motivasyonla destek bulduğunu söyleyen Şadan Karakaya, “Lösemi tedavisi gören kızıma ‘Ben Düzce’ye gidiyorum, siz annenle birlikte Antalya’da yaşayacaksınız’ nasıl derim. İçinde bulunduğumuz durumu ona nasıl anlatırım? Onlar Antalya’da, ben Düzce’de nasıl yaşarım?” diye konuştu.

‘Özür grubundayız ama talebimiz reddedildi’

Nisan ayında evlerini Antalya’ya taşıdıklarını aktaran Şadan Karakaya, “Eş durumu ve özür raporlarımı hazırlayıp bakanlığa verdim. Özür grubunda olduğumuz halde talebimiz reddedildi. Ankara’da yapılamayan naklin Antalya’da yapılması gerekiyor. Düzce’ye geri dönmem isteniyor. Özür grubunda ‘il emri’ kaçınılmazdır. Mağdur edilmemek için sağlık özrü çok önemli, hastalığın tedavisi için moral motivasyon önemli. Çocuğumun yanında olmadan onun nasıl moralini yüksek tutarım. ‘Ben Düzce’ye gideceğim’ desem kızım nasıl karşılar. Kara kara düşünüyoruz” diye konuştu.

Anne Özlem Karakaya ise 2.5 yıldır beraber olamayan bir aile olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Çok sancılı süreç geçirerek bu duruma geldik. Eşimin bana destek olduğunu hissetmek ve çocuklarıma bir şeyler yapmaya çalışırken yanımda olmasını bilmek kadar istediğim bir şey yok.”

‘Eş durumu’ için Erdoğan devreye girdi

ANKARA - Ögretmenlerin eş durumundan tayin olma talepleriyle ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girdi. Milli Eğitim Bakanlığı ‘il emri’ni kaldırarak, eş durumundan tayine sadece tayin edilen ilde ihtiyaç olması halinde onay vermesi ve eş durumu tayinlerinin yılda bir kez ağustos ayında yapılması kararı almıştı. Bu kararla ilgili tartışmalar yeni eğitim ve öğretim yılı eşliğinde alevlenmişti. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, konuyu Başbakan Erdoğan’a ilettiğini dün twitter hesabından duyurdu. “Ailenin bütünlüğüne büyük önem veren” Başbakan’ın devreye girmesiyle sorunun çözüleceğine inandığını söyleyen Hüseyin Çelik, mağdur öğretmenlere şu mesajları verdi: “Herkese iyi günler diliyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Eminim ki Sayın Başbakan’ın da devreye girmesiyle, öğretmenlerimizin talepleriyle MEB’in ihtiyaçlarının örtüşeceği bir çözüm bulunacaktır.”

Gazete Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.