Özür Grubu Mağdurlarına İl-İlçe Emri Talebi

Özür Grubu Mağdurlarına İl-İlçe Emri Talebi

2016 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme başvuru sonuçları 24.01.2016 tarihinde açıklanmıştır.

Özür Grubu Mağdurlarına İl-İlçe Emri Talebi - 2016 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme başvuru sonuçları 24.01.2016 tarihinde açıklanmıştır.

Akabinde Sendikamızın 25.01.2016 tarih ve GMT.430.00/67 sayılı yazısı ile mazerete bağlı yer değişikliklerinde yaşanan mağduriyetlerden dolayı il ve ilçe emrinin uygulanması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulunulmuştur. Daha önceki atama dönemlerinde de sendikamızca defaatle aynı talebimizi iletmemize rağmen bugüne kadar bu hususta Bakanlık tarafından cevap verilmemiş herhangi bir gelişme olmamıştır. Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sınırlı kontenjanlar dahilinde ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapıldığı için çok sayıda öğretmenimiz hizmet puanı yetersizliği ya da alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı mazerete bağlı yer değişikliği yapamadığından mağdur olmaktadır. 

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığınca daha önceki dönemlerde il/ilçe emri uygulaması yapılmakta iken son dönemde bu uygulama kaldırılmıştır. Gerek il dışı gerek il içi  eş durumu özrüne bağlı yer değiştirmelerde il/ilçe emrine atama yapılmaması sosyal ve hukuk devleti ile bağdaşmamaktadır. Bu koşullarda Anayasanın koruması altındaki aile birliği ve bütünlüğünün devamının sağlanması mümkün değildir. 

Mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinde yer değişikliği yapamadığı için mağdur olan öğretmenlerimize il/ilçe emri hakkı verilerek mağduriyetlerin giderilmesi ve il/ilçe emri uygulamasının yönetmelik hükmü haline getirilmesi hususunda her atama döneminde olduğu gibi bu dönemde de Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa talebimiz iletilmiştir.

Özür Grubu Mağdurlarına İl-İlçe Emri TalebiÖzür Grubu Mağdurlarına İl-İlçe Emri Talebi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.