ÖZÜRDEN TAYİN İSTEYEN KAÇ KİŞİ?

ÖZÜRDEN TAYİN İSTEYEN KAÇ KİŞİ?

Resmi ve kesin olmayan bilgilere göre, 2012 Özür grubu yer değiştirme döneminde, yer değiştirme şartlarını taşıyan 26 bin öğretmenin başvurusu kabul edildi.

Bunlardan yaklaşık 6-7 bin kişinin tayin isteğinin doğu ve güney doğu illerine yönelik olduğu bilgisi bulunmaktadır.

Burada en büyük sıkıntı, özür grubu tayinlerini yılda bir defa ile sınırlamaktır. Yılda birkaç kez yapılarak, problemi büyütmeden çözmek mümkün iken, Bakan Ömer Dinçer’in engin öngörüsü ile, özür grubu tayinler bizzat Bakan eliyle içinden çıkılmaz hale getirilmiştir. Bakan Ömer Dinçer bu konuda Türk Eğitim Sen tarafından defalarca ikaz edilmiş, ancak Ömer Dinçer inadından vazgeçmemiştir.

Bugün açıklanan sonuçlardan, başta sınıf öğretmenleri olmak üzere, öğretmenlerin bir çoğunun tayin isteğinin gerçekleşmediği anlaşılmaktadır.

Özür grubu tayinleri için, bugün ikinci başvuru dönemi başlayacaktır (29-31 Ağustos tarihleri arasında başvurular alınacaktır.). Ancak, Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada, daha önce açık olarak ilan edilmiş, buna rağmen doldurulamayan kontenjanlara ikinci başvuru alınacaktır. Kontenjanların bu şekilde olması durumunda problemin çözülemeyeceği açıktır.

Tek çözüm, il emri uygulamasının geri getirilmesidir. Ancak, Bakanlığın bu konuda kafasının karışık olduğu, problemin çözülmesi için, şartların zorlanması konusunda Ömer Dinçer’in de talimat verdiği, fakat nasıl bir yöntemle çözüleceğinin tespit edilemediği bilgileri sendikamıza ulaşmaktadır. Doğu ve Güney Doğu illerine yer değiştirmek isteyenlerin tayin isteğinin tamamının karşılanmaya çalışılacağı, ancak diğer bölgeler için sıkıntı yaşandığı söylenmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak, Bakanlığı ve sayın Ömer Dinçer’i bir kez daha uyarıyoruz, teşkilat kanununda yaptığınız değişiklikle kendi yarattığınız problemi çözünüz. 26 bin kişinin yer değiştirmesini yapmak zor değildir. Bilhassa, sınıf öğretmenliği branşında bir çok ilde norm kadro fazlası öğretmen olduğunu düşündüğümüzde, sınıf öğretmenlerinin yer değiştirme isteğini karşılamakla büyük bir problem yaşanmayacaktır.

Tüm öğretmenler zaten büyük bir gerginlik içerisindedir. Bakanlık yeni gerginlikler yaratacak çalışmalardan uzak durmalıdır. Aksi takdirde, problemlerle boğuşan Türk milli eğitimi oluşturulacak büyük eylemlerle daha büyük bir sıkıntı içerisine girecektir.

Türk Eğitim Sen olarak, sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ömer Dinçer’i problem çözmek konusunda daha istekli ve gayretli olmaya çağırıyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.