PDR Çalışanlarına 8-5 Mesai Kapıda!

PDR Çalışanlarına 8-5 Mesai Kapıda!

Norm kadro yönetmeliğinden sonra özel eğitim ve rehberlik yönetmeliği yolda. Taslak genel müdürlüğün sayfasına kondu. Bugün yarın Milli eğitim Bakanının İmzalaması bekleniyor. Bilindiği üzere okul öncesi eğitimde rehberlik normunu kaldırıldı....

Norm kadro yönetmeliğinden sonra özel eğitim ve rehberlik yönetmeliği yolda. Taslak genel müdürlüğün sayfasına kondu. Bugün yarın Milli eğitim Bakanının İmzalaması bekleniyor. Bilindiği üzere okul öncesi eğitimde rehberlik normunu kaldırıldı. Şimdi sırada 8 - 5 mesaisi. Hayırlısı olsun, diyecek bir şey yok.

Taslağa bakmak isteyenler için linkte, mesai saatleri madde 95….

PDR Çalışanlarını bu haksız uygulamaya karşı birleşmeye davet ediyoruz….
Mevcut yönetmelikte - Madde 54′te ““Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.” şeklinde ek bir fıkra ile düzenlenmişti.

Bu düzenleme sonucu PDR Çalışanları diğer öğretmenler gibi ara tatil,  yaz tatili vs hakları kullanmakta günlük 6 saatlik bir çalışma süresi geçirmekteydi. Kurumlarda ki genel uygulama ise sabah dokuz ile öğleden sonra saat üç arasında gerçekleşiyordu. Diğer tüm öğretmenlerin çalışma koşullarına tabi idiler.

MEB tarafından dün yayınlanan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağında dikkat çeken bir madde çalışma saatleri ve izin süreleri oldu. Yönetmelikte yer alan Madde 95′te sadece “Okul/kurum personelinin çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.” ifadesine yer verilmiş.

PDR Çalışanlarının, çalışma süreleri hakkında atıfta bulunan muglak bir ifade ile çalışma saatleri konusunda teredütte düşülmüştü.657 saylı devlet memurları kanunun yukarıda ki ilgili maddeleri tasarıda bu haliyle kabul edilmesi durumunda PDR Çalışanları haftalık çalışma süresi  olarak 40 saat görev yapmak zorunda kalacaktır. Bunun yanı sıra diğer öğretmenlerin yararlandığı yaz tatili ara tatili vs yararlanamayacaklardır. Hatta PDR Çalışanları diğer devlet memurları gibi yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 günlük izinlere tabi olacaklardır.Tasarı bu haliyle kabul edilmesi durumunda PDR Çalışanları diğer devlet memurları gibi sabah 8 akşam 5 saatleri arasında çalışması gerekecektir.

Zihinsel anlamda yoğun bir çaba sergileyen PDR Çalışanları, diğer öğretmenlerden farklı bir muameleye tabi tutulması kabul edilir gibi değildir.PDR Çalışanları öğle arası ara vermek gibi bir durumları söz konusu olmadığı için diğer devlet memurları gibi 40 saate yakın bir çalışma zaten sergiliyorlardı.

Her gün onlarca veli ve öğrenci ile görüşme yapan, okullarda diğer öğretmenlerinde sınıflarında yaşadıkları olumsuzluklarda en büyük destekçileri  olan PDR Çalışanları böyle bir uygulamaya tabi olması kabul edilir gibi değildir.MEB tarafından yapılan bu düzenlemede eksik bırakılan bu maddenin yeniden ele alınarak düzenleneceğini umuyoruz.
 
PDR Çalışanlarını bu haksız uygulamaa karşı birleşmeye davet ediyoruz….
 
Fatih YAMAN
[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum