PKK marşında halay çeken öğrenciler okuldan atıldı

PKK marşında halay çeken öğrenciler okuldan atıldı

Beşiktaş'ta 44 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırı sonrası Sultangazi Çok Programlı Lisesi’nde PKK marşı ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak ‘halay’ çeken 7 öğrencinin, okuldan kovulduğu ortaya çıktı.

37'si polis 44 vatan evladının şehit düştüğü İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırının ardından Sultangazi Çok Programlı Lisesi’nde PKK marşı ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak ‘halay’ çeken öğrencilerin, okuldan atıldığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın Beşiktaş’taki hain saldırısı sonrası PKK marşları eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan öğrencilerin okulla ilişkisinin kesildiği, soruşturmalar kapsamında Sultangazi Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Dicle Yıldırım’ın da açığa alındığı öğrenildi. Türkiye’nin ayağa kalktığı skandal görüntüler sonrası harekete geçen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sultangazi Çok Programlı Lisesi’nde yaşanan korkunç olayı incelemek üzere iki müfettişi görevlendirdiği ifade edildi.

OKUL FORMASIYLA PKK MARŞINDA HALAY

İstanbul Sultangazi’de bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki skandal görüntüler, PKK terörünün liselere kadar indiğini gösterdi. Sultangazi Çok Programlı Lisesi’nde çekilen bir videoda, kanlı terör örgütü PKK’nın marşı eşliğinde halay çeken 7 resmi üniformalı öğrenci terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıyor, bir taraftan da öğrencilerin zafer işareti yaptığı görülüyor.

Türkiye’nin canla başla mücadele ettiği şu günlerde, öğrencilerin terör propagandası yaptığı görüntüler, sosyal medyada paylaşılmaya başladığı günden itibaren yoğun tepki aldı. Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntüler, kısa sürede binlerce kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

TERÖRLE MÜCADELE HAREKETE GEÇTİ

Kanlı terör saldırısı kahkahaların atıldığı PKK marşıyla halay çekilen görüntüler, sosyal medyada yayınlayınca güvenlik güçleri harekete geçti. İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin resmi üniformalarıyla PKK marşı eşliğinde bebek katili Abdullah Öcalan lehine sözler söyleyen öğrencileri gözaltına aldığı bildirildi.

İKİ MÜFETTİŞ SKANDAL OLAYI ARAŞTIRIYOR

Skandal görüntülerin kamuoyunun büyük tepki çekmesi ve vicdanları sızlatması sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçerek, olayla ilgili inceleme başlattı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayın incelemek üzere iki müfettişin görevlendirildiği öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI

Sultangazi’de Çok Programlı Lise ve Atatürk Lisesinde öğrencilerin PKK marşı eşliğinde halay çekmesi ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılması olaylarının video görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturmalar sonrası Sultangazi Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Dicle Yıldırım’ın da görevden uzaklaştırılarak açığa alındığı belirtildi. 2011 yılında Diyarbakır Silvan’da öğretmenlik yapan Dicle Yıldırım’ın 2 yıldır da Sultangazi Çok Programlı Anadolu Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yaptığı tespit edildi.

Yeni Akit- MUHAMMED UZUN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.