PKK, Muş'ta okulları yaktı

PKK, Muş'ta okulları yaktı

Yeni eğitim yılına girerken PKK yandaşları yine sahneye çıktı. Daha önce yurt ve dershane yakan vandallar bu kez Muş Bulanık’ta 2 bin öğrencinin bugün gideceği 3 okulu kullanılamaz hale getirdi.

Muş’un Bulanık ilçesinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 60 kişilik PKK'lı grubun hedefinde okullar vardı. Teröristler, ilk olarak Bulanık ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan 12 derslikli Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. Okul kapılarını kırarak dersliklere de molotof atan teröristlerin ikinci hedefi ise Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu oldu. 8 derslikli binaya saldıran PKK'lılar kapıları kırıp okula girdikten sonra resmi evrakları ve kütüphaneyi molotofla ateşe verdi.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

PKK yandaşları son olarak Kültür Mahallesi'nde bulunan 125. Yıl İlköğretim Okulu'nu yaktı. Molotoflu saldırı sonucunda alevler içinde kalan üç okul binası itfaiye ekipleri tarafından saatler süren çalışmanın ardından söndürülebildi.

Üç ayrı okulda meydana gelen yangına Malazgirt ilçesi ve belde belediyelerden itfaiye ekiplerinin çağrıldığı belirtildi. Kısa sürede olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu, okulların tamamına yayılan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi. Okullarının yandığını gören öğrenciler büyük üzüntü yaşarken başka bir okulda okumak istemediklerini söyledi.

BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.