PKK okul bastı 6 öğretmeni kaçırdı

PKK okul bastı 6 öğretmeni kaçırdı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı Köyüne gelen silahlı iki terörist, ilköğretim okulunda görev yapan 19 öğretmenden 6'sını kaçırdı

Geçtiğimiz günlerde Siirt'te okul basan ve 3 kadın öğretmeni kaçıran PKK'lıların bu kez hedefi Iğdır'da bir ilköğretim okulu oldu.
Öğle paydosunda öğretmenler odasına baskın yapan iki terörist 6 öğretmeni kaçırdı.  Öğretmenlerinin dağa götürülüşünü gözyaşları ile izleyen öğrencileri 'Öğretmenlerimizi götürmeyin' diye yalvardı.
PKK'lı teröristler, kaçırdıkları 6 erkek öğretmeni, 1 saat sonra ise serbest bıraktı.
ÖĞRETMENLER ODASINA BASKIN YAPTI
Kent merkezine 21 kilometre uzaklıkta bulunan Bulakbaşı Köyü'ndeki olay, bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Uzun namlulu silahlarla köye giren iki terörist, öğle paydosunda öğretmenler odasına baskın yaptı. Görevli 19 öğretmenden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış, Abdulllah Enes Er'i silah zoru ile okuldan dışarı çıkardı.
ÖĞRETMENLERİN AĞRI DAĞI'NA GÖTÜRÜLÜŞÜNÜ GÖZYAŞLARI İLE İZLEDİK
Teröristlerin okula girdiğini gören köylüler, okul önünde toplanarak öğretmenlerine destek verdi. "Öğretmenlerimizi götürmeyin" diye yalvardıklarını anlatan Köy Muhtarı Mehmet Gültekin, "Teröristler silahlarını halkın üzerine doğrultarark, uzak durmalarını istedi. Öğretmenlerin götürülmesine öğrenciler ağladı. Ama onlar, hiçbir şeyi umursamadı ve 6 öğretmeni Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylasına doğru götürdüler. Olayı anında güvenlik güçlerine bildirdik. Daha sonra öğretmenlerin Ağrı Dağı'na götürülüşlerini gözyaşları arasında izledik" diye konuştu.
1 SAAT SONRA BIRAKTILAR
PKK'lı teröristler, kaçırdıkları 6 erkek öğretmeni, 1 saat sonra ise serbest bıraktı. Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'ndan inip köy yakınlarında otomobiliyle bekleyen Bulakbaşı Köyü Muhtarı Mehmet Gültekin'i gören öğretmenler, ardından köye döndü.
1 saat boyunca teröristlerin propagandalarına maruz kaldıklarını ve çok korktuklarını söyleyen öğretmenler okulda diğer öğretmenlerle ve öğrencileriyle kucaklaştı. Öğretmen ve öğrenciler gözyaşı dökerken, güvenlik güçleri, bölgede, eylemi gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.


Kaynak : http://www.internethaber.com/pkk-okul-ogretmen-kacirmak-ogretmenler-odasi-silah-zoru-agri-dagi-pkklilar-teror-469629h.htm#ixzz29Ye8IYMR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.