PKK silahları nereden buldu nasıl taşıdı

PKK silahları nereden buldu nasıl taşıdı

Bingöl'de 9 askerin şehit olduğu 70 askerin yaralandığı saldırıda kafa karıştıran sorular

Bingöl'de 8 polisi şehit eden PKK, aynı bölgede bu kez sivil ve silahsız 200 askeri taşıyan konvoya roketatarlı pusu kurdu. 9 asker şehit oldu, 70'i yaralandı. Saldırı, akıllara örgütün ağır silahları kimden, nasıl aldığını ve bölgeye nasıl taşıdığını getirdi.

ROKET ATAR VE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRDILAR
Elazığ'daki toplanma merkezinden Muş'taki birliklerine giden sivil ve silahsız askerleri taşıyan sivil konvoya, Bingöl çıkışında teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketlerle alev topuna dönen otobüste bulunan 9 asker şehit oldu, 4'ü ağır 70 asker yaralandı. Hain saldırı, Bingöl-Muş karayolunun 15. kilometresinde saat 12.30'da gerçekleşti. Sivil otobüslerdeki silahsız askerler ve onlara eşlik eden zırhlı araçlardan oluşan konvoya, Kardeşler köyü yakınlarında pusu kuruldu. Konv oyun rampa ve viraj nedeniyle yavaşladığı anda, 3 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Roketlerin isabet ettiği bir otobüs yanmaya başladı. Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçarken olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 6 askerin roket, 3 askerin ise silahla şehit olduğu saldırıda 4'ü ağır 70 asker de yaralandı. Yanan otobüs itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralılar Bingöl, Muş, Erzurum, Elazığ Malatya'da tedavi altına alındı. Başlangıçta şehit sayısı 10 olarak açıklanırken, hastaneye kalbi durmuş olarak getirilen bir askerin kalbinin çalıştırılmasıyla, şehit sayısı 9'a düştü.

3 OTOBÜS, 2 MİNİBÜS
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konvoyda 5 sivil 10 da zırhlı askeri araç olduğunu belirterek, "1993 yılında yaşadığımız menfur saldırı (33 sivil ve silahsız erin şehit edilmesi) gibi lanetli örgüt çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil, silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kuruldu. Konvoyda, görev izni, sağlık izni ya da yasal izin dönüşü Muş ve Van istikametindeki birliklerine katılmak üzere Elazığ'da toplanan 3 otobüs ve 2 minibüste bulunan 200 sivil silahsız askerimiz vardı" ifadelerini kullandı. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar başlatılırken, Muş'taki polis telsizlerinden 23 DD 923 plakalı beyaz renkli otomobilin yakalanması için anons yapıldı. Yaralı askerleri ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hastanelerdeki yaralı sayısının 70 olduğunu söyledi.

ŞEHİT OLURSAM AİLEME SAHİP ÇIKIN
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 3 yaralı askeri ziyaret etti. Yaralı askerlerden Erol Can'ın, Öztürk'e, "Şehit olursam aileme sahip çıkın. Mali durumları iyi değil" dediği öğrenildi. Şehit düşen askerlerimizin cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Erzurum ve Bingöl'de kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere akın etti.

İKİ SALDIRININ DA TALİMATI PERİ'DEN
Geçen pazar günü Karlıova'da 8 polisin şehit olduğu bombalı saldırının yaşandığı yerle konvoy saldırısının gerçekleştiği nokta arasında yaklaşık 15 km. mesafe olduğu belirtilirken her iki saldırıyı da aynı grubun yaptığı tahmin ediliyor. Saldırıların ise Şubat ayında öldürülen, örgütün Erzurum sorumlusu Mahir kod adlı Haşim Kaya'nın yerine getirilen 'Peri' kod adlı teröristin talimatıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Polisse yönelik saldırının ardından Peri kod adlı teröristin Kandil'e telsizle "Saldırı başarılı gerçekleşti, ciddi zayiat verdirdik" diye rapor verdiği belirlendi. Tespitlere göre Peri kod adlı terörist kendini Kandil'e ispat etmek için eylemleri gerçekleştirdi. Bölgedeki PKK'lı grubun iki ay boyunca asker ve polis araçlarının geçtiği yollarda keşif yaptığı iddia edildi.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.