PKK’NIN HEDEFİ YİNE ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI

PKK’NIN HEDEFİ YİNE ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI

PKK’NIN HEDEFİ YİNE ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un 16.10.2012 tarihinde yaptığı basın açıklamasıdır.

PKK’NIN HEDEFİ YİNE ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI. KATİLLER SÜRÜSÜ 3 KADIN ÖĞRETMENİMİZİ VE BİR HİZMETLİMİZİ KAÇIRDI. ARTIK YETER!

PKK eğitimi hedef almaya devam ediyor. Okulları yakan, öğretmenleri kaçıran, öğrencilerin eğitim almasına engel olmaya çalışan bölücü örgüt, hainliklerini hız kesmeden sürdürüyor. PKK Siirt’in Pervari ilçesinde bu ülkenin kilometre taşı olan 3 kadın öğretmenimizi ve bir hizmetlimizi kaçırdı.

PKK’nın eğitim-öğretim hizmetlerini aksatmak, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını yıldırmak, korkutmak, onları bölgeden uzaklaştırmak, bölgedeki çocukların eğitim-öğretim almasını engellemek için yaptığı bu tür eylemler tedbir alınmadığı takdirde son bulmayacaktır. PKK her geçen gün eylemlerinin şiddetini ve dozunu artırmaktadır. Katiller sürüsü, bilim yuvası okullarımızda öğretmenleri, eğitim çalışanlarını ve öğrencileri hedef tahtasına oturtarak, kirli emellerini hayata geçirme gayretindedir.

 

Özellikle ana dilde eğitim taleplerinin yoğunlaştığı bugünlerde PKK’nın okul yakma ve öğretmen kaçırma eylemlerinin artması tesadüf değildir. Ana dilde eğitim hedefleyen PKK, iki dilli bir toplum yaratmak, insanlarımızı ayrıştırmak, onların arasına nifak sokmak için her yolu denemektedir.

 

YETER ARTIK! ÖĞRETMENLERİMİZİN, EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZIN KAÇIRILMASINA, CAN GÜVENLİKLERİNDEN YOKSUN OLARAK GÖREV YAPMALARINA, OKULLARIMIZIN SALDIRIYA UĞRAMASINA İSYAN EDİYORUZ. ANCAK KATİLLER SÜRÜSÜ ŞUNU ÇOK İYİ BİLMELİDİR: PKK O BÖLGEDE ELİNİ GÜÇLENDİRMEK, OKULLARI ELE GEÇİRMEK, ÖĞRENCİLERİ KENDİ İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA YÖNLENDİRMEK, VELİLERİN ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMESİNE ENGEL OLMAK İÇİN VATANINI SEVEN, ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAYAN, BÜYÜK BİR AŞKLA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİ SİNDİRMEYİ, KORKUTMAYI, YILDIRMAYI BAŞARAMAYACAKTIR. BU ÜLKENİN ONURLU, İLKE SAHİBİ, İDEALİST ÖĞRETMENLERİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEZ.

 

Çocuklarımızın eğitim-öğretim görmesini sağlamak, onların cahil yetişmesine engel olmak, terör örgütü tarafından maşa yapılmasına izin vermemek için öğretmenlerimiz o bölgede birçok fedakârlıkta bulunarak görev yapmaktadır. Ailelerini, sevdiklerini geride bırakarak ideallerinin peşinden koşan öğretmenlerimize güvenli bir ortam oluşturmak bu devletin asli hizmetlerinin başında gelmektedir. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütüne haddini bildirecek, onları alaşağı edebilecek güçtedir. Devletimiz ivedilikle öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının kaçırılmasına karşı tedbir almalı, onların can güvenliğini sağlamalı, okullara yapılan saldırıları engellemelidir.  Kaçırılan 3 öğretmenimizi ve hizmetlimizi en kısa zamanda sağ salim aramızda görmek istiyoruz. Devlet, tüm imkanlarını eğitimcilerimizin evlerine dönmesi için seferber etmelidir. Şayet siyasi erk bölgede huzuru tesis edemezse, kaybedilen bu milletin aydınlık yarınları olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.