Polikarbon levhaların kullanım alanları

Polikarbon levhaların kullanım alanları

Toplum arasında birçok insan tarafından polikarbon olarak bilinen malzemenin asıl adı polikarbonat olsa da ilk kelime daha çok kullanılmaktadır.

Toplum arasında birçok insan tarafından polikarbon olarak bilinen malzemenin asıl adı polikarbonat olsa da ilk kelime daha çok kullanılmaktadır. Polikarbon başta inşaat sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Çatı ve cephe kaplamalarında, kapı giriş saçaklarında, seraların cephe ve çatı kısımlarında, binalardaki teras ve verandaların tavan kısmında pratik ve ekonomik çözümler üretmektedir. Otopark ve otobüs durakları, merdiven ve balkon korkulukları, reklâm panolarında da rahatlıkla Polikarbon levha kullanılmaktadır. Ayrıca yüzme havuzlarının daha aydınlık olması ve ısı kaybı yaşanmaması için çatılarında kullanılan malzemelerden birisidir. Polikarbon levhalar banka ve ofislerin bölmelerinde ya da farklı kısımlarında da kullanılmaktadır. Her şehirde bulunan yaya üst geçitlerinde de şeffaf Polikarbon levhalar kullanılmaktadır. Futbol sahalarındaki soyunma odalarından sahaya bağlanan tünellerin üstünde ve takımların yedek kulübelerinin bulunduğu alanın üst kısımlarında da Polikarbon malzemeler kullanılmaktadır.

            Polikarbon malzemenin kullanıldığı yere göre farklı şekillerde özellikleri bulunur. İnşaat sektöründeki kullanımlarına genellikle 8, 10 ve 16 mm levhalar kullanılmaktadır. Reklâm sektöründe ise daha ince olan polikarbonlar kullanılmaktadır. Bu sektörde genel olarak kullanılan levhalar 4 ve 6 mm özelliklerindedir. Polikarbon malzemeler çoğunlukla şeffaf ve opal renkte üretilmektedirler, fakat farklı sektörlerde kullanılan mavi, yeşil, turkuaaz gibi renkleri de bulunmaktadır. Herhangi bir yapının çatı projelerinde kullanılan Polikarbon levha malzemelerinde renk tercihi genellikte şeffaf olmaktadır. Çünkü içeriye giren ışığı kesmediği için şeffaf renk kullanılır.

Polikarbon Avantajları

Polikarbon geliştirilmiş bir malzeme olarak plastik malzemelerden farklı bir konumda yer almakta ve içerdiği özellikleri ile birçok malzemeden ayrı tutulmaktadır. Yüksek dayanımı sayesinde ağırlık kaldırması geren yerlerde yani mukavemete ihtiyaç duyulan yerlerde tercih edilen plastik kökenli bir üründür. Bu özelliği sayesinde hafif olmakla birlikte kolay şekil verilebilmesi sayesinde kullanımı zor olan bölgelerde tercih edilen bir malzeme olarak bu sektörde yerini almıştır. Gelişen teknoloji ve malzeme bilimi sayesinde farklı malzemelerin içinde de yer alarak kendi özelliklerini farklı malzemelerde de gösterme olanağına sahiptir.

Yüksek ışık geçirgenliği ile izole sistemlerinde de kullanılan bir üründür. Ayrıca ses yalıtımı için de kullanılan bu malzeme inşaat sektöründe oldukça fazla alanda tercih edilmektedir. Düşük maliyeti ile fiyat olarak ta cazip olan bu ürün mimari sektörde çok aranan bir malzeme olarak piyasa da fazlaca kullanılmaktadır. Esnek olan ve kırılganlığı düşük olan bu malzeme kullanım açısından büyük kolaylıklar sağlamaktadır. 

Polikarbon levha ise tamamen farklı alanlarda tercih edilen bir üründür. Kullanım alanlarından bazıları ise reklam panolarında sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir ürün olmakla birlikte, binaların çatılarında da kullanılmaktadır. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip bu malzeme içerdiği özellikleri ve zor bölgelerde de tercih edilmesi nedeniyle birçok zorluğun üstesinden kolaylıkla gelmektedir. Şık görünümü sebebiyle de inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu malzemelerin başında gelmektedir. 

Kaynak : http://www.polikarbon.info

polikarbon_1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.