POMEM Yönetmeliğinde değişiklik

POMEM Yönetmeliğinde değişiklik

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 12 Aralık 2012 Tarihli ve 28495 Sayılı Resmî Gazete

 

YÖNETMELİK
 
İçişleri Bakanlığından:
 
POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM
 
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
 
DAİR YÖNETMELİK
 
MADDE 1 – 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Dönem” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“Dönem: Eğitim öğretim süresinin bölümlerini”
 
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 7 – POMEM’lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir. Eğitim-öğretimin başlangıcında öğrencilere Başkanlıkça belirlenecek süreyle polislik mesleğine hazırlık eğitimi yaptırılır.”
 
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 8 – POMEM’lerde eğitim-öğretim başlama ve bitiş tarihlerini, sınav ve tatil günlerini belirten çalışma takvimi Başkanlık tarafından hazırlanarak, polislik mesleğine hazırlık eğitiminin başlamasından önce POMEM’lere gönderilir.”
 
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“POMEM’lerde haftada en çok 30 saat ders yapılır. Ders saatleri günlere eşit olarak dağıtılır; ancak, öğrencilerin sportif, sosyal ve kültürel etkinlikleri için Çarşamba günü öğleden sonra ders yapılmaz. Ders saatlerinin günlük dağılımı ihtiyaçlar doğrultusunda POMEM Müdürlüklerince Başkanlığın görüşü alınarak belirlenir.”
 
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“c) Sömestr İzni: Eğitim-öğretim süresi içerisinde başlangıç ve bitiş tarihleri ile süresi Başkanlıkça belirlenen izindir. Öğrenciler bu izinlerini belirtmiş oldukları ikamet adreslerinde geçirebilir. Bu durumda izinde bulunacakları adreslerini POMEM idaresine bildirmeye mecburdurlar.”
 
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“Ancak yapılacak soruşturmanın sonucu olumlu olan öğrencilerin,  iki (2) aylık süre beklenmeden POMEM Müdürünün onayı ile evlenmelerine izin verilir.”
 
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Sınavlar; ara sınavı, final sınavı, bütünleme, ek bütünleme ve mazeret sınavlarından oluşur.” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
 
MADDE 16 – Bir ders için, bir sınav yapılır. Bu sınavdan en az altmış (60) puan alan öğrenciler başarılı sayılır. Altmış puanın altında alan öğrencilere ikinci bir sınav hakkı verilir. Bu sınavdan ise en az yetmiş (70) puan alan öğrenciler başarılı sayılır. Başarılı olamayan öğrencinin POMEM’den ilişiği kesilir.”
 
MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“POMEM Müdürlüğü tarafından kabul edilebilir bir mazereti sebebiyle, sınavlara giremeyen öğrenciler mazeretlerinin ortadan kalkmasını müteakip mazeret sınavlarına alınırlar.”
 
MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
Sınav sonuçlarına sadece maddi hata yönünden itirazda bulunulabilir. Bu şekilde yapılacak itirazlar, sınav sonucunun ilan tarihinden itibaren en geç 24 saat içinde POMEM Müdürlüğüne yapılır. İtirazlar, içerisinde o dersi veren öğretim elemanının da bulunduğu aynı dersi okutan en az iki öğretim elemanının bulunduğu bir komisyon tarafından en geç üç  (3) gün içinde karara bağlanır. Sözlü ve uygulamalı sınav sonuçlarına itiraz edilemez.”
 
MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“Genel başarı sırası, mezuniyet başarı derecesine göre tespit edilir. Mezuniyet başarı derecesinin eşitliği halinde ise, sırayla disiplin notu ve Başkanlık tarafından tespit edilen derslerin sırasına göre bu derslerdeki başarı notlarının yüksekliği esas alınır. Genel başarı sıralaması, birinci sınav sonucunda geçenler kendi aralarında, ikinci sınav sonucunda geçenler  kendi aralarında sıralanarak birinci sınav sonucunda geçenlerden sonra gelecek şekilde  sıralanarak belirlenir.
 
POMEM’i başarı ile bitiren öğrencilerin kadrolara atanmalarında 6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.”
 
MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinde bulunan “velisi” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“MADDE 29 – Öğrencinin ilişiğinin kesilmesi ve tazminat hesabının yapılması ile ilgili Genel Müdür onayının ardından tazminat hesabı ve tahakkuk işlemleri POMEM Müdürlüklerince yürütülür.”
 
MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
“Uygulamalı alan eğitimi
 
MADDE 32 – POMEM’den mezun olarak kadrolara atamaları yapılan aday memurlara görmüş oldukları eğitimlerin uygulamalarını, yapılan işlemleri öğrenmelerini ve memurluk vasıflarını kazanmalarını sağlamak amacıyla eğitim şube müdürlerinin gözetiminde ve hazırlanacak bir plan dahilinde Başkanlıkça belirlenecek süre ile yayımlanan genelge ve Uygulamalı Alan Eğitimi Kılavuzunda belirtilen hususlar doğrultusunda uygulamalı alan eğitimi yaptırılır.
 
Aday memurlara, gözlemci durumunda olduklarından fiili görev verilmez.  Ancak disipline riayeti, görev kavrama ve anlama, halkla ilişkiler ve öğrendiklerinin mesleğe yansıtılması bakımından il emniyet müdürlüğünde emirlerinde görevlendirildikleri amirleri tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları sonraki eğitimlerde göz önünde bulundurulmak amacıyla Başkanlığa gönderilir.
 
Aday memurlar atandıkları kadrolarda katıldıkları uygulamalı alan eğitimi sonucunun değerlendirilmesi için Başkanlıkça hazırlanacak program doğrultusunda POMEM Müdürlüklerinde değerlendirme eğitimine katılırlar.”
 
MADDE 17 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 18 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.