Proje okulları, rotasyon listelerinde neden yok?

Proje okulları, rotasyon listelerinde neden yok?

Rotasyonla proje okullarındaki bir çok öğretmen bu okullardan ayrılmak zorunda kalırken, rotasyonla atama yapılabilecek okullar arasında proje okulları yer almadı

Gerçekten akla hayale gelmeyecek bir çalışma yürütülüyor ve bu uygulama ile;

1- Hak etmeyenler norm içerisine girecekler,

2- Ülkemizin en köklü okullarında kariyer ve liyakata uygun olmayan bir yönetici sınıfı sağlanacak.

Hak etmeyenler norm içerisine girecekler,

Evet daha önce de defalarca söylediğimiz gibi hak etmeyenler norm içerisine girecekler. A okulunu düşünelim. Burada norm fazlası (özellikle Ankara'da torpille atanan) bir Sınıf Öğretmeni bulunsun. Rotasyon uygulamasında bir öğretmen buradan ayrılırsa rotasyondan ayrılacak öğretmenin kadrosu muhtemelen boşalacak olarak gösterilmemiş olup norm fazlası öğretmenin kadrosu garantiye alınmış olacak.

Ülkemizin en köklü okullarında tam kadrolaşma sağlanacak.

Bir çok yazımızda ele aldık. Dershane yasası diye bilinen yasaya konulan bir madde ile 652 sayılı KHK da değişiklik yapılmış ve bakanlığın proje okulu olarak ilan ettiği okullara öğretmen ve yöneticilerin atamaları bakanlığa bağlanmıştı.

Bu kanunla beraber örneğin en köklü okullarımızdan İstanbul Erkek Lisesinin 3 yıl boş kalan okul müdürlüğü kadrosuna birkaç ay önce bakan onayıyla atama yapılmıştı. Aynı uygulamadan Pertevniyal Lisesi de nasibini almış üstelik iki köklü kuruma da yöneticilik kökleri sağlam kişiler atanmıştı.

Şimdi sıra öğretmenlere geldi.

Rotasyondaki listeleri incelediğimizde Proje okullarının listelerde yer almadığı görülecektir.

Bu okullarımızda görev yapan öğretmenlerin büyük bir kısmı rotasyona tabi iken bu okullara rotasyonda kimse atanmayacaktır.

Boş kalan kadrolara bakan onayı ile atama yapılacak olup bugünden sıraya girip torpil peşinde koşan öğretmenlerin varlığından söz etmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

Evet ülkemizin en köklü yüzlerce okulu Proje okulu ilan edildi ve bu okullardaki öğretmenler gidecek fakat yerlerine puanla, rotasyonla değil torpille atamalar yapılacak.

Yüzlerce okul demek toplamda 13 bin kişinin etkileneceği rotasyonun büyük bir kısmının proje okullarından oluşacağı bellidir.

Okul ve sayı örneklerini Habertürk gazetesindeki bir haberden sizlerle paylaşalım.

Sayıları 174 olan Proje Okullar listesinde önce Anadolu meslek ve imam hatip liseleri yer alıyordu. Son listede ise okulların sayısı 44 oldu. 20 ilden aralarında İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Atatürk Fen gibi en yüksek puanlı okullar listede yer aldı. En fazla okul 11 lise ile İstanbul'da, Ankara'dan 5, İzmir'den ise 3 okul listeye girdi.

Bu projeye gerçekten şapka çıkarıyoruz...

Bir gecede tüm bakanlık bürokratlarını, il/ilçe milli eğitim müdürlerini, okul müdürü ve müdür yardımcılarını görevden alan anlayış şimdi de öğretmenler noktasında devrededir.

Böyle bir proje şeytanın aklına dahi gelmezdi. Tek kalemde köklü okulların köklerine kibrit suyu dökmek. Okulları ele geçirircesine uygulamalara gitmek. Yöneticilikle başlayan süreç artık öğretmen düzeyine inmiştir.

Bu gerçekten eğitim adına utanılması gereken bir durumdur.

MEB bu uygulamadan vazgeçmelidir

Maksut BALMUK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum