Proje okullarına atamada bir kural var mı?

Proje okullarına atamada bir kural var mı?

MEB, proje okullarına hangi kural veya kaideye göre atama yapacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 07 Ocak 2015 tarihinde 44 okulu proje okulu olarak belirlediğini duyurdu.

Proje okulu öğretmenlerinin atamalarına ilişkin; 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 37. Maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"(9)Yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır."

Kanun hükmü, Bakana bazı okulları proje okulu olarak belirlemek ve bu okullara öğretmen atamaları ile yönetici görevlendirmelerini yapmak hakkı vermektedir.

Ancak, Ocak ayından bu yana MEB, bu okullara hangi kurala göre atama yapılacağı konusunda hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır.

Bilindiği üzere, kamu personeline yönelik düzenlemelerin yönetmeliklerle belirlenmesi gerekmektedir.3011 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanacak Olan Yönetmelikler Hakkında Kanunun 1. maddesi bu konuda oldukça açıktır. "Kamu personeline ait genel hükümleri kapsayan," yönetmeliklerin de Resmi Gazetede yayımlanması gerekmektedir.

MEB'in bu konuda bir kural belirlememesi halinde, yapılacak tüm atama ve görevlendirmeler iptal olacaktır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum