Proje Okullarına Öğretmen Atama Takvimi Açıklanmalıdır

Proje Okullarına Öğretmen Atama Takvimi Açıklanmalıdır

2018 Yılı yaz dönemi il içi ve iller arası yer değiştirme duyuruları ve atama takvimleri Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanmış, il içi yer değiştirmelere ilişkin tercihler ise bakanlıkça alınmaya başlamıştır. İ

2018 Yılı yaz dönemi il içi ve iller arası yer değiştirme duyuruları ve atama takvimleri Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanmış, il içi yer değiştirmelere ilişkin tercihler ise bakanlıkça alınmaya başlamıştır. İl içi yer değiştirme duyurusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca proje okullarına yer verilmemiş ve bugüne kadar da proje okullarına öğretmen atanması ile ilgili herhangi bir duyuru ve atama takvimi yayımlanmamıştır. Ancak, yurt genelinde proje okullarına atanma konusunda öğretmenlerimizden sendikamıza sürekli talepler gelmekte olup bu taleplerin Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanması gerekmektedir.

Bilindiği üzere, proje okullarına öğretmen atama yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’na aittir. Bakanlık bu yetkiyi kendisi kullanabileceği gibi valiliklere de devredebilecektir. İl içi ve iller arası atamaların başladığı bu günlerde bakanlıkça proje okullarına öğretmen atama takviminin de açıklanması gerekmektedir.  Bu okullarda görev yapmak isteyenler proje okullarına atanmak için gereken genel ve özel şartlar ile atama takviminin yayımlanmasını beklemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca proje okullarına atama yapılıp yapılmayacağı, atamaların kim tarafından yapılacağı, atamaya ilişkin genel ve özel şartların neler olacağı ve atama takvimini içeren genel bir duyurunun en kısa yayımlanmasını beklemekteyiz.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum