Promosyon parasıyla makam aracı alınır mı?

Promosyon parasıyla makam aracı alınır mı?

Bankalara yatırılan Devlet parası karşılığında, makam aracı alınabilir mi?

Dün gündeme gelen bir haberde, Muğla Büyükşehir Belediye başkanının 1 milyon TL'yi aşkın bir bedelle makam aracı aldığı gündeme gelmiş, gelen tepkiler üzerinde de CHP Muğla İl Örgütü şu açıklamayı yapmıştı:

"CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI olarak son günlerde basında Muğla Büyükşehir. Belediye Başkanlığımızın makam aracı ile ilgili olarak spekülatif haberler yer aldığından Kamuoyunu ve halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.
Kamuoyuna:
Söz konusu bahse konu olan mercedes marka otomobil ile ilgili olarak Belediye tarafından 300 bin avro ya araç alınmıştır söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç Belediyenin bir Banka da bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemizin kullanımına tahsis edilmiştir ve Belediyemiz kasasından 1 lira çıkmamıştır .Sadece belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. 48 DR 048 plakalı ilgili otomobil bir filo şirketine aittir. Aynı yöntem ile 'de Denizli Büyükşehir Belediyesinde kullanılmaktadır son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyrulur."

Haberden, makam aracının bankaya yatırılan mevduattan dolayı bankaca verildiği ve bu uygulamanın diğer büyükşehirlerde de yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğu anlaşılmaktadır.

Oysaki banka promosyonları için çıkarılmış bir Başbakanlık Genelgesi bulunmaktadır. Genelgede, bankalarla yapılacak protokollerde, bankacılık hizmetlerinin yanı sıra "promosyon" adı altında ayni ve/veya nakdi ek mali imkanlar alındığı belirtilmekte ve bu ek mali imkanların tamamının personele dağıtılması istenilmektedir.

Yine, 2013 yılında yayımlanan Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğinin 7. maddesinde açık olarak "Kurumlar mali kaynaklarının değerlendirilmesinde faiz veya kar payı dışında ayni ya da nakdi herhangi bir menfaat temin edemez." denmektedir. 

Hem Başbakanlık Genelgesi hem de Tebliğ hükmü gözönünde bulundurulduğunda, banka promosyonları ile makam aracı almanın mümkün olmadığı ortadadır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum