Protesto Edenler Değil Katiller Yargılansın

Protesto Edenler Değil Katiller Yargılansın

Protesto Edenler Değil Katiller Yargılansın

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, korsan devlet İsrail’in Filistin ve Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde gerçekleşen eyleme katılanlardan üç genç hakkında Ankara 2. Çocuk Mahkemesi’nde dava açılması üzerine, Ankara Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yaparak, protesto edenlerin değil, katillerin yargılanmasını istedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Atilla Olçum, Kadınlar Komisyonu ve üyelerin de katıldığı eylemde konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, dünyadan ve Türkiye’den katılımcı aktivistler bulunduğu insani yardım gemisi Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda korsan saldırıda bulunan İsrail’i protesto eden gençlerin yargılanması üzerine bir araya geldiklerini belirterek, “Gemide bulunan bir katılımcı olarak şehitlerimiz adına korsan saldırıyı gerçekleştirenler hakkında dava açacak bir savcı bulamazken, İsrail’in yapmış olduğu bu saldırganlığı protesto eden gençlerle ilgili hemen dava açılarak, bu gençlerimizin mahkûm edilmeye çalışılmasını manidar buluyoruz” dedi.  



 

Katilleri ve katliamı soruşturmaktan imtina edenlerin, katilleri protesto edenleri hemen cezalandırmak istemesinin gayri hukuki ve gayri insani olduğunu kaydeden Selvi, şunları söyledi:



 

“Dünyanın her yerinde demokratik tepki olarak kabul edilen protesto eylemlerine, hukuk devleti sınırları içerisinde temel bir hak olması sebebiyle saygı duyulması gerekirken, konu İsrail olunca 15 yaşındaki çocukların bile sözde gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten gözaltına alınıp yargılanmaya kalkışılması esef vericidir. Eğer bu tür yöntemlerle İsrail’e olan tepkileri sonlandırmayı umanlar varsa, şunu bilmelidirler ki, insanlık vicdanı zulmü ortadan kaldıracak; Filistin halkını özgürleştirerek, Kudüs’ü esaretten kurtaracaktır. Bugün burada Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, İHH başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi tepkisini kamuoyuyla paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Haksızlık sona erinceye kadar mücadelemiz sürecektir.”    



 

Eylemde Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına Zeynel Abidin Özkan ve Avukat İsmail Aydos’da birer konuşma yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.