Ramazan Ayında KPSS Yapılır Mı?

Ramazan Ayında KPSS Yapılır Mı?

RAMAZAN AYINA DENK GELEN KPSS SINAVININ TAKVİMİ DEĞİTİRİLMELİDİR

RAMAZAN AYINA DENK GELEN
KPSS SINAVININ TAKVİMİ DEĞİTİRİLMELİDİR
           

ÖSYM Sınav takvimine göre Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl Ramazan ayına denk gelmiştir. Yüz binlerce insanın geleceğini ilgilendiren sınavın Ramazan ayında yapılacak olması ciddi mağduriyetlere neden olacaktır. ÖSYM gibi kurumun yüz binlerce insanın yaşamını ilgilendiren sınavları planlarken kendi toplumunun inanç dünyasına bu kadar duyarsız kalması kabul edilemez bir durumdur. Yaz mevsiminin sıcak atmosferi içerisinde yapılacak sınavlar için yüz binlerce insanın aylarca hatta yıllarca yaptığı hazırlık dikkate alındığında Ramazan ayına bu sınavların denk getirilmemesi gerekirdi. ancak teknik bir bakış açısı üzerinden toplumun tarihsel, kültürel ve inanç dünyasını dikkate almadan yapılan planlamaların ciddi mağduriyetler oluşturacağı ortadadır.
            İnsanların geleceklerini ilgilendiren bu kadar hayati konuları anlamı olmayan rutinlerin arkasına gizleyerek meşrulaştırmanın anlamı olamaz. hiçbir hak kaybının yaşanmaması için toplumun sosyo-kültürel ve inanç dünyasını dikkate alan bir bakış açısıyla düzenlemeler yapmak İnsan Hak ve Hürriyetlerine duyarlı bir Hukuk Devletinin gereği olduğu ortadadır. Konunun vakit var iken hassasiyetle ele alınıp, insanların inanç tercihlerinin dezavantaja dönüşmesi riski bertaraf edilmelidir.
            Özgür Eğitim-Sen olarak mağduriyetlerin yaşanmaması için başta ÖSYM olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümeti konu ile ilgili gerekli değişiklikleri yapmaya çağırıyoruz.
 
Abdulbaki DEGER

Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.