Rehber Öğretmenlere Geçici Görevlendirme Genelgesine İtiraz

Rehber Öğretmenlere Geçici Görevlendirme Genelgesine İtiraz

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15.02.2018 tarihli E.3296874 sayılı Rehberlik Hizmetleri konulu 2018/6 sayılı genelge yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15.02.2018 tarihli E.3296874 sayılı Rehberlik Hizmetleri konulu 2018/6 sayılı genelge yayımlandı. Söz konusu genelgede rehberlik öğretmenlerinin geçici görevlendirmeleri konusu yer almaktadır. 2018/6 sayılı Rehberlik Hizmetleri genelgesi kapsamında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin rehberlik öğretmenlerinin okul ve kurumlara dağılımını gerçekleşmesi amaçlanmaktadır.

2018/6 sayılı Rehberlik Hizmetleri Genelgesinin 4.maddesinde; “Okul/kurumlara görevlendirmeler yapılırken norm fazlası olan rehberlik öğretmenlerine öncelik verilecektir.” 5.maddesinde ise; “Norm fazlası olan rehberlik öğretmenlerinin ihtiyacı karşılayamaması durumunda öncelikle birden fazla rehberlik öğretmeni olan okullardan görevlendirme yapılması…” hükmü yer almaktadır.  Bu ifadelerden de anlaşılacağı üzere nihayetinde norm fazlası olmayan ve okulunda/kurumunda tek bir rehber öğretmeni olarak bulunan rehber öğretmenlerinin bile geçici görevlendirmeleri söz konusu olabilecektir. Rehber Öğretmenlerin norm kadrosunda bulunduğu okul haricinde görüşü alınmadan geçici olarak görevlendirilmeleri mümkün değildir. Bir öğretmenin başka bir kuruma geçici görevlendirilebilmesi için izni ve görüşü alınması öğretmenin bulunduğu okulda norm kadro fazlası olması gerekmektedir.

Rehber Öğretmenlerin geçici görevlendirilmeleri hakkında yargı kararlarına bakıldığında rehber öğretmenlerin geçici görevlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Aynı şekilde Kamu Denetçiliği Kurumu da 15/06/2015 tarihli ve 2015/40 sayılı kararında rehber öğretmenlerin isteğe bağlı olmaksızın başka bir eğitim kurumunda geçici olarak görevlendirilmesinin kanuna ve mevzuata uygun olmadığı yönünde görüş bildirmiştir.

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2018/6 sayılı Rehberlik Hizmetleri Genelgesi kapsamında; norm fazlası olmayan rehber öğretmenlerin geçici görevlendirilemeyeceği göz önüne alınarak, söz konusu Genelge’de yer alan norm fazlası öğretmenlerin geçici görevlendirilmesine ilişkin hükümlerin iptal edilmesi, aksi durumda Sendikamız tarafından bu hükümlerin hukuka ve mevzuata aykırı olması nedeniyle iptali hususunda yargı yoluna gidileceği, bununla birlikte bu hususta yapılacak görevlendirmelerin önüne geçilmesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderilmesi  hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.İlgili yazımız için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.