Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov kimdir? Aslen nerelidir?

Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov kimdir? Aslen nerelidir?

Yılbaşı akşamı İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulgadir Masharipov kimdir? Yapılan operasyon sonrası canlı olarak ele geçirilen Abdulgadir Masharipov aslen nerelidir?

ABDULGADİR MASHARİPOV KİMDİR?

1983 senesinde dünyaya gelen Abdülgadir Masharipov aslen Özbekistanlıdır. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi olan DAEŞ'li terörist 4 dil bilmektedir. 

Türkiye'ye 2016 senesinin Ocak ayında giriş yaptığı tahmin edinilen Abdülgadir Masharipov evli ve iki çocuk babasıdır.

01 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Masharipov 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan operasyon kapsamında canlı olarak ele geçirilmiştir.

Reina teröristi suçunu itiraf ederken parmak izleri de örtüşmüştür.

17 gün boyunca Esenyurt'ta bir evde saklanan Masharipov bulunduğu daireden 197 bin ABD doları 2 adet tabanca ve 2 adet dron çıkmıştır.

ÇOCUKLARI NE OLACAK?

İstanbul Valisi Vasip Şahin Reina katliamcısının yakalanmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek operasyon hakkında bilgi verdi.

"Bu geceki operasyonda erkek çocuk yanında değildi. Yanında olduğunu değerlendiriyorduk ama yanında değildi. Çocukların muhafazası uluslararası hukuk çerçevesinde sağlanacaktır." dedi

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.