Rektörü fuhuş teklifi yaktı

Rektörü fuhuş teklifi yaktı

Görevden alınan Akdeniz Ünversitesi Rektörünün kadro vaadiyle bir personele fuhuş teklif ederken görüntü kaydı olduğu tespit edildi

Hürriyet Gazetesi'nden Salim UZUN'un haberine göre Akdeniz Üniversitesi' Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ses ve görüntü kayıtları yaktı.

YÖK kararında rektörün soruşturma tamamlanana kadar görev başında bulunmasının sakıncalı olduğuna vurgu yapıldı. YÖK, bugün itibariyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamına başka bir ismin atamasını gerçekleştirecek.

SES VE GÖRÜNTÜ KAYITLAR REKTÖRÜ YAKTI: İŞTE O KARAR

Hürriyet'in ulaştığı Yüksek Öğretim Genel Kurulu kararında ise şu ifadelere yer verildi: "İlgili hakkında '12 adet sürekli tarım işçisi alımında belirli kişilerin istihdamını sağlamaya yönelik hareket ederek usulsüz olarak kadrolu işe alınmalarını sağladığı' fiillinden dolayı yürütülen soruşturma kapsamında, soruşturma tamamlanana kadar görev başında bulunmasında sakınca bulunduğu kanaatiyle Yükseköğretim Genel Kurul'unun 12.11.2015 tarihli toplantısında 'Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin, 657 sayılı DMK'nın 137.,138. maddeleri ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde 3 ay süre ile görevden uzaklaştırılması' uygun bulunmuştur."

TORPİL KONUŞULDU

Yine edinilen bilgilere göre; Kurtcephe'nin görevden uzaklaştırılmasında Kriminal Dairesi Başkanlığı'ndan gelen ses ve görüntü kaydı raporlarının etkili olduğu öğrenildi. Kurulda ayrıca Kurtcephe hakkında mevzuata aykırı olarak bazı kişileri, bu kişilerin yakınlarını, kendi akrabalarını ve hemşerilerini herhangi bir sınava tabi tutmaksızın torpille üniversitenin değişik birimlerindeki kadrolara yerleştirdiği şeklinde iddialarda değerlendirildiği, bu ihbarlarla ilgili somut deliller neticesinde uzaklaştırma kararının verildiği belirtildi.

 

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu karara göre YÖK, bugün itibariyle üniversite bünyesinden başka bir ismi rektör olarak atayacak. Bu süre içerisinde Kurtcephe üniversite ile ilgili hiçbir karara imza atamayacak, hatta üniversite yerleşkesi içinde bulunamayacak. YÖK, uzaklaştırma kararını uzatabileceği gibi soruşturmanın tamamlanması sonrası Kurtcephe'nin memurluktan atılması da söz konusu.

PROFESÖR MUSTAFA ÜNAL KİMDİR?

1974 yılında Sivas'ın Gürün İlçesi'nde doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2002 yılında tamamlayarak Göz Hastalıkları Uzmanı oldu.

2002- 2003 yıllarında Florence Nightingale hastanesinde görev yaptı, 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzman olarak olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent, 2012 yılında profesör oldu. 2007 yılından bu yana Akdeniz Üniversitesi Göz Bankası Müdürlüğü'nü yürütüyordu. Evli ve iki çocuk babası.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.