Rotasyon Yönetmeliği Başbakanlığa Gönderildi

Rotasyon Yönetmeliği Başbakanlığa Gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlere rotasyon düzenlemesi getiren yönetmeliği Başbakanlığa son kez gönderdi..Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlere rotasyon düzenlemesi getiren yönetmeliği Başbakanlığa gönderdi...

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin bir hafta içerisinde çıkması bekleniyor. Bakanlık yönetmeliği yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Yönetmelik muhtemelen bu hafta sonu yayınlanır.

Bakanlığın hazırladığı yönetmelikte rotasyon yetkisi Valiliklere devredildi.

Öncelikle 12 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon uygulaması getirilecek. Rotasyon uygulamasında süre kademeli olarak 8 yıla inecek. 12 yılını doldurduğu halde ilkokullarda ara sınıf okutan sınıf öğretmenlerine rotasyon ertelenecek. Bu öğretmenlerimiz sınıflarını mezun ettikten sonra rotasyona tabii olacak.

ROTASYON İLÇELER ARASI OLACAK

Rotasyon uygulamasında yetki Valiliklerde olacak , Valilikler eğitim bölgelerini belirleyecek ve eğitim bölgeleri arasında rotasyon uygulaması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının Mayıs ayı içerisinde il içi atamaları , seçim sonrasında ise rotasyon uygulamasını yapması bekleniyor.

Rotasyon uygulamasının her ne kadar Haziran ayında seçimlerden sonra yapılması planlansada , seçim süreci ile birlikte rotasyon uygulamasının 1 yıl ertelenme ihtimalide olabilir. Ancak Bakanlığının şu an için tavrı Haziran ayında rotasyonu uygulamaktan yanadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.